Dara Rolins interview: Je tady celkem dost věcí na pytel

Vydáno 23.07.2013 | autor: Daniel Maršalík

Dara Rolins pro své fanoušky připravila novou skladbu a videoklip. Singl Zmena má prísť budou v průběhu léta následovat ještě další tři písně. Jedna z nich bude duet s Rytmusem a jak zpěvačka prozradila, časem se možná dočkáme i společného alba.

Dara Rolins interview:  Je tady celkem dost věcí na pytel Dara Rolins interview: Je tady celkem dost věcí na pytel

foto 17-1

Tvůj nový singl Zmena má prísť má environmentální rozměr. Trápí tě, jak nezodpovědně se k planetě chováme?

Nechci se tvářit, jako že chci teď touto písní apelovat na lidské svědomí a zachraňovat svět, ale pravdou je, že ten prvotní kopanec k napsání textu vycházel přesně z tohoto pocitu. Je to věc, problematika, na kterou narážíme my všichni při všem. Takže mluvit či zpívat o ní, je celkem přirozené. Ale protože jde o vskutku veselou "odrhovačku", nebyl důvod být přehnaně vážný (směje se). To, že je tady celkem dost věcí na pytel, je krutá pravda. Je dobré si to občas říct nahlas a eventuálně se tím i zabývat, připustit si tu zodpovědnost, kterou každý z nás tu na zemi máme. Jinak nezbyde moc míst, kde bude možnost resetovat, dobít baterky. Já sama miluju ty odlety někam pryč z města, z toho koncentrátu stresu, daleko od hlava nehlava vpřed kráčejícím davem...

Vraťme se k singlu samotnému. Kdo napsal hudbu, text a kdo ho produkoval?
Písnička vznikla v produkci Jirky Janoucha, kterého budou lidi registrovat spíš ze spoluprací s Annou K. nebo Michalem Dvořákem z Lucie. Dohromady nás svedl právě Michal a jeho Lucca. Linku jsme vymysleli s Jirkou, text já. O mix se postaral Ecson Waldes ze studia Biotech.

V novém klipu si podruhé po Party DJ zahrál i vrtulník. Čím tě helikoptéry tolik okouzlily?
Letiště, letadla, vrtulníky, rakety, vzducholodě, prostě celé toto "prostředí" mě vždy fascinovalo. I společný dům s Patrikem jsme si pořídili jen kousek od letiště! (směje se) Miluju ležet v trávě a koukat do nebe na letadla, která odlétají a přistávají. Je v tom cosi symbolického. Aspoň pro mě. Navíc to souvisí s textem, s odkazy v něm.

V klipu jsi opět velmi sexy. Tvůj kostým mi připomněl tvou roli ve videu Slim Jim. To bylo také veselé natáčení, že?
Slim Jim a vůbec, celé Sexy Dancers bylo nesmírně veselé! Ráda na tu dobu vzpomínám, a když jsme s Danem na jevišti, Sexy Dancers i teď často oprášíme.

Zmena má prísť je tvůj již několikátý klip z dílny Imagine Vision. Proč padla volba právě na ně?
Protože jsou prostě šikovní. Kreativní. Protože mě znají, vědí, co chci, jak pracuju a já jsem si za tu dobu zvykla na ně. Vyhovujeme si a na další spolupráci se těšíme hned, jak končí ta předešlá.

Je nový singl předzvěstí nové desky?
Na cédéčko zatím nemyslím a neženu se do jeho vydání. Ono to logicky vyplyne z věci. Teď mám "na stole" další tři singly, ke kterým bych ráda pořídila obrázky a pustila je do světa. První bude v produkci Roberta Buriana (pozn. autora: slovenský DJ, který se podílel na úspěšném singlu Žijeme len raz rappera Ega). Další budou od producentů Majky Beatz, který spolupracuje hodně s Patrikem. Teď produkoval Kontrafaktu nový singl Stokojume vonku. A třetím producentem je Bad Doggz, autor mého tracku Slap My Ass.

img 6025b

Rytmus v jednom rozhovoru prozradil, že uvažujete o společné desce, která by měla být nahraná živými nástroji. Je ta myšlenka stále aktuální, a pokud ano, pracujete už na skladbách?

Odpovím stručně, určitě je to předmětem našeho zájmu. (směje se) Víc o tom nechceme prozrazovat. Jsme oba neuchopitelní v rámci jakéhokoliv plánování, takže to necháme v rukách osudu. Rozhodně to teď hned není na programu. I když jednu společnou věc zřejmě do světa v dohledné době pustíme.

Vím o tobě, že poměrně často jezdíš pracovně do Madridu. Prozradíš, co tam nahráváš?
Zatím je to ve stavu nalézání společné řeči. Zaujali mě tamní muzikanti. Byla jsem s kámoškou na jednom představení flamenca se zpěváky, tanečníky, živým doprovodem a byla jsem naprosto okouzlená! Po vystoupení jsme se dali do řeči a okamžitě nás napadlo se sejít a dát si malou "jam session" u nich ve studiu. Jsou to dva světy, ale právě tyto hudební přelety a setkání jiného druhu mě moc baví. Tak uvidíme, třeba z toho opravdu něco vznikne.

V poslední době vystupuješ zejména s DJem a tanečnicemi. Neláká tě nebo dokonce neplánuješ za sebou mít v brzké době celou kapelu?
Láká, ale na programu dne to není. Je kolem toho mnoho práce, plánování a taky najít ten pravý důvod "proč právě teď". Věřím, že se tak stane, ale většinou plavu po proudu a ten mě teď unáší někam jinam.

text: Daniel Maršalík, foto: Petra Ficová


image3 top

 

zavřít