Mahala Rai Banda: kapela géniů i uličníků přiveze do Prahy balkánské peklo

Vydáno 14.03.2011 | autor: PR

Mahala Rai Banda zahájí 13. května v pražském KC Vltavská novou koncertní sérii Balkan Beats Party Praha.

Mahala Rai Banda: kapela géniů i uličníků přiveze do Prahy balkánské peklo Mahala Rai Banda: kapela géniů i uličníků přiveze do Prahy balkánské peklo

mahala rai bandaMahala Rai Banda: tak trochu jiná dechovkaMahala Rai Banda představuje v podstatě svého druhu superskupinu balkánské hudby: spojuje totiž dvě vesnice, kde v Rumunsku žijí ti nejslavnější a nejlepší muzikanti. Houslisté, cimbalisté, akordeonisté a basisté z Clejani kousek od Bukureště, kteří kdysi vytvořili Taraf de Haidouks, a Zece Prajini, kde je největší hustota hráčů na dechové nástroje na čtverečný metr a odkud pocházejí Fanfare Ciocarlia.

V těchto dvou místech uprostřed prachu, bláta či ledu (dle ročního období) žijí hudebníci, kteří jsou napůl geniové a napůl uličníci a kteří tvoří kapelu Mahala Rai Banda.  

Její jméno je inspirováno označením pro romská předměstí velkých rumunských měst. Od konce 90. let, kdy ji dal dohromady houslista Aurel Ionita, Mahala Rai Banda vydala dvě alba plná balkánské dechovky, rumunské lidové hudby, oriental popu, katalánské rumby i manele.

Stejně jako na všech večerech Balkan Beats Party k tanci zahraje mix toho nejlepšího z balkánské hudby berlínský DJ Robert Soko, autor populárních party v Německu i zahraničí.


zdroj: ArtsMarketing, mp

zavřít