Po koncertě U.N.K.L.E. by měla následovat návštěva ORL doktora

Vydáno 27.03.2011 | autor: Daniel Maršalík

U.N.K.L.E. si na narozeninách Rádia 1 odbyli svou českou premiéru, a i když svoji nejslavnější éru mají zřejmě za sebou, stále jsou pro fanoušky velkým lákadlem. Přestože lístky na jejich koncert nepatřily k nejlevnějším, bylo plno. Což bylo příjemným zjištěním, zvlášť, když vezmeme v potaz, že v ten večer se konalo více atraktivních hudebních akcí.

Po koncertě U.N.K.L.E. by měla následovat návštěva ORL doktora Po koncertě U.N.K.L.E. by měla následovat návštěva ORL doktora

uncle_colU.N.K.L.E.
KC VLTAVSKÁ, PRAHA
25. 3. 2011


Přijít oslavit 20. narozeniny Radia 1 přišlo do KC Vltavská opravdu hodně lidí, ovšem bylo by fajn, kdyby na to pořadatelé byli připraveni. Ačkoliv v klubu je několik barů, není to nic platné, když scházejí barmanky a barmani. Vystát si frontu na pivo trvalo déle, než celé vystoupení Ohm Square, takže je pochopitelné, že návštěvníkovi, který se chce v pátek večer pořádně pobavit, tento fakt na náladě nepřidá.

Samotný koncert U.N.K.L.E. začal kytarovou smrští, což asi některé posluchače dost překvapilo, ale U.N.K.L.E. hráli opravdu to nejtvrdší, co ve svém repertoáru mají. Navíc zvuk byl vytažen hodně na maximum, a tak Britové poslali do sálu energii, která střízlivému posluchači rozvibrovala hrudní koš a chvílemi i nozdry nosu. U pódia bylo přebasováno a vzadu na ušní bubínky útočily vytažené výšky. Koho z nedokonalého ozvučení nebolely uši, měl na tváři zhypnotizovaný výraz. Hudba měla tendenci přihlížející dav uvádět do transu. Popravdě řečeno, těch druhých, kteří si zvukovou smršť užívalo, bylo víc.

Dalším zklamáním vystoupení jedněch ze  zakladatelů triphopu bylo, že ve velké míře využívali nahrané vokály. Jsou sice dobře nazpívané a lidé je znají, ale na živém koncertě mnohem více vyzní živý hlas. Nadšení publika a celkově dobrá atmosféra, která v Kulturním centru Vltavská vládla, naštěstí obrušovala veškerá negativa. Ať už U.N.K.L.E. hráli cokoliv, obecenstvo jim bylo vždy nakloněno.

Celý koncert byl vystavěný na skladbách převážně z posledních desek, což nikoho nezklamalo, nebo to aspoň nikdo nedával najevo. Jen mnohem bouřlivější emoce u přídavků (Eye For An Eye, Lonely Soul) , které byly vybrány z dávné historie, napovídaly, proč se U.N.K.L.E. těší takové oblibě. Velkým pozitivem také bylo, že snad kromě Rabbit in Your Headlights, zazněly všechny zásadní skladby a diváci, pokud neochluchli, odcházeli víceméně spokojení.

unkle_cb

4/7
text: Daniel Maršalík, foto: Lukáš Kadeřábek

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít