Honza Křížek: Devinovo Trsátko Osudu

Vydáno 30.03.2011 | autor: redakce

Další díl exkluzivního blogu na iREPORT.cz. Tentokrát od frontmana skupiny Blue Effect Honzy Křížka o koncertech a trsátkách!

Honza Křížek: Devinovo Trsátko Osudu Honza Křížek: Devinovo Trsátko Osudu


rock_blog
krizek_perexTož jsem si dal koncert Devina Townsenda v Roxy. Přišel-tušil-dostal-šel. Ze začátku byl zvuk teda hodně z prdele, žádná basa, žádnej šlapák (velkej buben). Aspoň tam kde jsem stál to stálo vyloženě za jebat. Potom začal zvukař lehce přitápět pod kotlem a na „zhruba“ šestej song to konečně votavil tak, jak to mají metaloví mazlíci rádi. Já si teda myslím, že to bylo tak trochu schválně. Ten samej pocit jsem měl při SLAYER na Nesvatým Turné zhruba před dvěma roky v Tesla Aréně. Prostě pěkně podusit, přidávat a ke konci kentus jak hovado! Z5 do Roxy.

Klub byl slušně zaplněn, tím pádem i vytopen na potřebné hellyeahování. Radši bych stál blíž k pódiu, do kotle se mi ale nikdy nechce. Holt, nenarodil jsem se v Headbangistánu. Bavil jsem se dobře. Potkal jsem kluky z Hentai Corp., byli z DT úplně odvařený a solidně vytlemený. Taky mě pozvali na svůj křest CD 29.4.2011 v Akropoli, tak doufám, že už tentokrát budu moct.

Enyvej!,…ten Devin, jako kdyby vypad z filmu Králové ro(c)ku – Trsátko osudu. Nemůžu si helpnout, ale vidím ho tam, jak dosedává zadkem na mísu osudu. Chvilku na to mi nad hlavou prolítlo skutečný Devinovo trsátko a já si jenom říkal: “chytit ho…tak to už by bylo moc“.

Mám rád metlu a ještě víc tu s nadhledem. Vůbec mě nebaví muzikanti, nebo lidi, co se berou „moc vážně“. DT je pašák! Ten si udělá prdel ze všeho a především sám ze sebe. Bavila mě i kapela – kytara, basa, bicí a samosebou Jeho Pekelná Rozmanitost. Dost samplů, skřeků, zpěvů a všelijakejch prazvuků pouštěli z kompu – v cajku, ten plnej zvuk mě u něj baví. Neustále všem děkoval, chvilku se tvářil jako Satanáš, hned na to jako totální cvok, naslinil si bradavku, plivnul na sebe, prdnul si do mikrofonu…prostě Devin. I s malým „brejkem na čůrání“ trvala tahle pekelnická šou skoro dvě hodiny. Na poslední pecku vytáhli na pódium tak 30 lidí, kteří si ji sami zazpívali. Zuppa!

Při odchodu jsem si koupil tričko DEVIN TOWNSEND PROJECT 2011, ve kterým se v létě budu prsit, a jako správnej rocker jsem šel domů složit prádlo ze sušičky, dodívat rozkoukanou Gattacu a spát.

Pes: Teď jsem si ještě vzpomněl na jednu Devinovu hlášku uprostřed pecky, která mě taky slušně sundala: „Ok a teď přijde nejhorší metalový sólo na celým světě…“ Je to kožan :)

text: Honza Křížek
www.blueeffect.cz 

 

 

 
zavřít