The Spankers: v Brazílii je málem zastřelili, pak je hostil Manu Chao

Vydáno 10.04.2011 | autor: PR

Mladá česká reggae-popová kapela The Spankers během premiérové měsíční tour odehrála téměř tucet koncertů v Brazílii a teď má v plánu invazi do Francie.

The Spankers: v Brazílii je málem zastřelili, pak je hostil Manu Chao The Spankers: v Brazílii je málem zastřelili, pak je hostil Manu Chao

spankersLidi nás přijali úžasně. Většina koncertů byla vyprodaná a fanoušci s náma zpívali písničky, který znali z Youtube. Byl jsem štastnej, že se naše muzika může líbit i za oceánem," hodnotí brazilské turné kytarista Franta Albrecht.

Mimo fanoušků se kapele dostalo i podpory brazilských médií. The Spankers byli hostem v televizní hudební show Cadulaque a jejich písničky jako Superman a It Is Alright z debutové desky Boom! Bang! Pow! You know zazněly v programu tamějších rádií.

Členové kapely mají i několik více či méně příjemných nehudebních zážitků, přepadení autobusu, surfování v Rio de Janeiru nebo třeba setkaní s legendárním Manu Chaem. „Miluju Brazílii! Kde můžete zažít, že vám jeden den někdo míří v autobuse pistolí na hlavu a druhej den si dáváte večeři s Manu Chao," dodává k tomu saxofonista Přemek Zajíček.

Nabití jižanskou energií The Spankers právě dokončují české turné s kapelou Bug´n´Dub a ještě tento měsíc se chystají na další cestu – tentokrát do Francie, kde zahrají v Dijonu, Saint Lauren sur Sévre a v Paříži. Odtamtud si přivezou francouzské kolegy Les Skalopes, se kterými vystoupí 28. dubna v Praze v klubu 007 Strahov.


zdroj: TZ, mp

zavřít