REPORT 3/05 V NOVÉ PODOBĚ A S CD SOUNDCZECH 7

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Právě vychází REPORT 3/05 ve zcela originální podobě - s novou grafikou, lepenou vazbou, atraktivnějším obsahem a s novými rubrikami. Bezplatnou přílohou je CD SOUNDCZECH 7 - kompilace toho nejzajímavějšího na české scéně v r. 2004 + nevydané novinky.

REPORT 3/05 V NOVÉ PODOBĚ A S CD SOUNDCZECH 7 REPORT 3/05 V NOVÉ PODOBĚ A S CD SOUNDCZECH 7

S O U N D C Z E CH  7

ČESKÁ „ZVUKOVKA“ JIŽ POSEDMÉ. TENTOKRÁT V ČELE S ÚČASTNÍKY ŽEBŘÍKU, NÁSLEDOVANÝMI VLNOU NEJLEPŠÍHO TUZEMSKÉHO MAINSTREAMU - A JAKO VŽDY DOPLNĚNÝMI O NEVYDANÉ NOVINKY.


VYPSANÁ FIXA
Komik lobotomik
z připravovaného alba Krása nesmírná

Kupodivu se tahle FiXa dosud nevypsala a svou pozici mezi nejvypsanějším psacím náčiním určitě stvrdí novým albem, jehož dokončení je na spadnutí. Dokonce tak, že vám už dnes můžeme poskytnout „rozepsaný“ předkrm.
www.vypsanafixa.cz

CHINASKI
Vinárna u Valdštejna
z alba Premium 1993-2003

Loni, kdy bilancovali desetiletku, rozjeli tak monstrózní turné, že haly praskaly ve švech. Když Husákovy děti popíjejí u Valdštejna, je česká písnička ještě pořád „chytrá a hezká“.
www.chinaski.cz

MIG 21
Vlajky vlají
z alba Pop pop pop

Když vlajky vlají, Macháčci máchají a Migové létají. Mig 21 vyrazil na turné, kde je všechno mega. A proto - Megalize It!
www.mig21.cz

KRYŠTOF
Vodné stočné
z alba Mikrokosmos

Z mikrokosmu je už dávno makrokosmos - kdo by to potom prvotním „havíření“ řekl? Třeba sám Richard Krajčo, který se s vámi v březnovém REPORTU exkluzivně dělí o vzpomínky, jak to vlastně s Kryštofem před lety začalo.
www.krystof.net

ANNA K.
Pohádka
z alba Noc na Zemi

Rockpopová dáma prožívá své první noci na Zemi, natočila možná poprvé přesně takové album, jaké chtěla - tvrdé, dynamické, rockové.
www.anna-k.cz

READY KIRKEN
Winston Smith
z alba Krasohled

Pardubičtí Manics „krasohledně“ uchopili zbytky českého pop rocku a přetavili ho ve zpěvně dynamickou energii nové generace tuzemského písničkářství.
www.readykirken.cz

PRAŽSKÝ VÝBĚR
Reminiscence
z alba Adieu C.A. - Live

Kocáb a spol. vypráskali tehdy „ivana & serjožu“ svinským krokem až zpátky za rodný Ural. Ten monstrkoncert nebyl jen ideologickou tečkou nezdravé nomenklatury - byl i oslavou českého rocku. Proto nejen adieu, ale zároveň i welcome.
www.prazskyvyber.com

CLOU
Island Sun
z alba Postcards

Pražští Clou mohou být jedním z objevů příštích měsíců. Kapela zatím stihla vydat maxisingl First, opepřit několik kompilací a objet nejvýznamnější festivaly. Znalejší věci budeme jistě 21. března, kdy soubor představí debut Postcards. Z něj vám dáváme ochutnat první singl.
www.clouclub.com

MOIMIR PAPALESCU & THE NIHILISTS
Manipulation
z alba Analogue Voodoo

Ozvěny germánského industriálu, postpunku a sexistického, cynického dada vrší ve své tvorbě tato formace, které se evidentně podařilo zasáhnout jeden z neobsazených terčů tuzemské „nové vlny“ extravagantního popu.
www.nihilists.cz

UMAKART
Brněnský drak
z alba Manuál

Přitahovali se jako magnety. Jesenický temný poeta Švejdík a osvícený elektro-mucho Muchow prý plánovali spolupráci už dlouho, ovšem až loni vše završili inspirativní a originální spoluprací na umakartovém základě.
www.emimusic.cz

VILÉM ČOK
Běž pro ty šproty
z alba Běž pro ty šproty

Šílený kníže Sternenhoch, monolit pyramidy Pražský výběr, rockový klaun a jeden z věrozvěstů českého punkrocku z věže Zikkurat, natočil další bláznivou sólovku, která umně balancuje mezi bigbítem... a... Vilém nese čaj. Klídek.
www.vilemcok.com

MADFINGER
Tajná
dříve nevydáno

Pražští konzervatoristé se rádi nechávají ovlivňovat jazzem a funkem, zvláště, když se mohou opřít o pěvecký talent Markéty Foukalové. Albová prvotina jim vyjde v dubnu.
www.madfinger.cz

UDG
Motýl
z alba Ztraceni v inspiracích

Vznikli před sedmi lety v Ústí nad Labem, loni se stali vítězi soutěže Coca-Cola PopStar a záhy vydali výše zmíněný debut, k němuž přizvali např. Richarda Krajča nebo Matěje „Wohnouta“ Homolu. Apropos Kryštof - UDG se severomoravskými poetiky vyrážejí na společné jarní turné.
www.udg.cz

BRATŘI ORFFOVÉ
Bingriwingri
z připravovaného alba Bingriwingri

Inspirativní spojení na ose Krnov - Praha (Ivánek, Lukoš a Matucha) natočilo „demonstrativní“ materiál pro debut, který slibuje pikantní kros mezi folkem, ambientem a downtempovými vlivy. Originalita především.
www.bratriorffove.net

MONKEY BUSINESS
Sweet Masturbation (remix 2005 by Al-Esh)
dříve nevydáno

A „opičí“ chuťovka na závěr. Předělávka MB v podání invenčního remixéra Al-Eshe (Al-Yaman). Na nové album Monkeys si počkáme do června.
www.monkeybusiness.cz


CD SOUNDCZECH 7 si můžete objednat spolu s REPORTEM 3/05 (na obálce s Richardem Krajčem) za pouhých 99 Kč na predplatne@ireport.cz.

zavřít