Jak slaví Paul Simon sedmdesátiny? Originálně, vydáním nové desky

Vydáno 11.04.2011 | autor: PR

Americký zpěvák Paul Simon si k významnému životnímu jubileu nadělil dvanácté album, které nese název So Beautiful or So What.

Jak slaví Paul Simon sedmdesátiny? Originálně, vydáním nové desky Jak slaví Paul Simon sedmdesátiny? Originálně, vydáním nové desky

simonDeset autorských písní vznikalo více než rok, kdy demoverze jednotlivých skladeb Paul Simon natáčel na své chalupě ve státě Connecticut. Následně si přizval několik svých přátel, jmenovitě to byli pánové Vincent Nguini (kytara), Steve Shehan (bicí) a dále se nahrávání účastnil i bubeník kapely Grizzly Bear Christopher Bear, který na desku přispěl elektrickými bubny a samply.

Produkce So Beautiful or So What se ujal jak sám Paul Simon, tak i jeho dlouholetý přítel - jihoafrický houslista, skladatel a především uznávaný producent Phil Ramone.

Nová produkce dle slov samotného zpěváka připomíná svou syrovostí jeho bezejmenný debut z roku 1972.

Paul Simon se s novou deskou chce vydat i na světové turné, které však bude čítat jen pár zástavek. Připomeňme, že  Simon dosáhl uznání již v 60. letech, a to jako polovička úspěšného a velmi oblíbeného dua Simon & Garfunkel.



zdroj: TZ, mp
zavřít