Pražské Rock Café se znovu otevírá, zahrají Post-It nebo Lety Mimo

Vydáno 13.04.2011 | autor: redakce

Po několika letech bojů s hlukem a šedou zónou,  kdy byl  klub Rock Café několikrát uzavřen a naposledy omezován opravou odhlučnění, která se z půl roku nakonec protáhla skoro na dva roky.

Pražské Rock Café se znovu otevírá, zahrají Post-It nebo Lety Mimo Pražské Rock Café se znovu otevírá, zahrají Post-It nebo Lety Mimo


post-itI když zkušební provoz hudebního sálu už nějakou dobu probíhá, oficiálně se otevírá 15.4., tedy na den přesně 2 roky od jeho posledního uzavření. Na slavnostním večeru vystoupí kapely Post-It, Imodium, Lety Mimo, Poslední výstřel a jako speciální host se představí známé Duo Egon.

POST-IT
Post-it jsou jednou z nejúspěšnějších tvrdých kapel české hudební scény. Mají za sebou tři povedená alba a stovky odehraných koncertů ať už po klubech či festivalech nebo na turné s velkými jmény jako jsou Support Lesbiens a David Koller. Jejich energické koncerty vynikají uvolněností a profesionalitou a baví široké spektrum publika od náctiletých fanynek až po hudební fajnšmekry.

IMODIUM
Imodium je jedna z nejúspěšnějších mladých českých kapel. Pod vydavatelstvím Warner Music (nyní Supraphon) vydala tato rocková formace již tři studiové a jednu live desku. Aktuálně vyšlo jejich další řadové dvojalbum Polarity. Imodium si svůj úspěch takzvaně “vyjezdili”. Díky stovkám odehraných klubových a festivalových vystoupení se z nich stala jedna z nejlepších živých kapel v ČR. Každoročně jako jediná česká kapela pořádá tzv. Bytové turné, sérii koncertů v bytech svých fanoušků.

rcLETY MIMO
Historie kapely Lety mimo sahá až do let porevoluční euforie, kdy se Looky a Cvanc setkali v prvním ročníku střední umělecko průmyslové školy v Turnově. Od té doby jdou jejich hudební kroky stejnou cestou. Společně působili dokonce i v jiných projektech (Samir, Jižní pól). Nerozdělilo je ani Cvancovo působení ve Třech sestrách, neboť Lety mimo vystupovali celých šest let jako jejich předkapela. Lety mimo vždycky bavilo míchat různé hudební styly a tím si vytvořit vlastní a nezaměnitelný zvuk, podobně jako EMF, Jesus Jones, Faith No More, ale třeba i Bestie Boys. Předskakovali také s úspěchem tak žánrově rozličným kapelám jako Liquido, Young Gods, HIM, Killing Joke a nebo Supergrass. Po prvním CD UFO, které si vydali sami, se podařilo LM podepsat smlouvu s firmou BMG, u které vydali oficiální debut 2001 Space Punk a na jaře 2003 také druhou desku pojmenovanou eUFOria. Na podzim 2004 vyšla deska s názvem 10 let Letů od prvního letu a je to záznam z koncertu v Roxy k 10ti letému výročí od prvního koncertu. V březnu 2006 vyšla deska ELECTRA. Další CD Pouhá chemie vychazí v dubnu 2009, a to čistě v režii LM, kteří ho vydávají. Posledním počinem kapely je best of album, které rozdělila na akustickou a elektrickou část. Hostují na něm spřátelené bandy jako Wohnout, Divokej Bill, Xavier Baumaxe, Niceland, Sunshine a  řada dalších hudebníků.

POSLEDNÍ VÝSTŘEL
Kapela Poslední výstřel ve svých písničkách skládá dohromady neúprosnou sondu do života po třicítce. Koncerty této originální party jsou příjemnou změnou v dramaturgii klubů a perfektním doplněním line-upu malých i velkých festivalů. Po vydání povedené desky „Rozhodně nečekejte sex“ obnovila kapela k radosti svých příznivců pravidelnou koncertní činnost.

zdroj: TZ, map 

zavřít