Dee Dee Bridgewater se na podzim vrátí do Prahy

Vydáno 01.05.2011 | autor: PR

O oslňující lesk Strun podzimu se postará hvězda nedávného Jarního GALA pro Struny podzimu Dee Dee Bridgewater – tato výjimečná vokalistka se po nadšeném ohlasu zdejšího publika vrátí se svým kvartetem, aby Struny podzimu 26. září zahájila.

Dee Dee Bridgewater se na podzim vrátí do Prahy Dee Dee Bridgewater se na podzim vrátí do Prahy

bridgewater_8973_m„Po strhujícím vystoupení na Jarním GALA pro Struny podzimu v Obecním domě jsme nemohli odolat příležitosti představit umění Dee Dee Bridgewater našemu festivalovému publiku i s jejím all-star bandem," vysvětluje Marek Vrabec, umělecký ředitel festivalu Struny podzimu. 


Hvězda z nejzářivějších, jazzová lady Dee Dee Bridgewater, okouzlila už publikum Jarního GALA pro Struny podzimu. Po několika měsících se vrátí, aby zahájila samotný festival. Fenomenální vokalistka letos stihla na pozvání prezidenta Baracka Obamy koncertovat v Bílém domě a za album s poctou Billie Holiday získat svou třetí cenu Grammy. Festivalový program otevře společně se svým hvězdným bandem. Doprovodí ji klavírista Edsel Gomez společně se saxofonistou Jamesem Carterem, kontrabasistou Christianem McBridem a bubeníkem Lewisem Nashem.

Koncert se koná 26. září v 19.30 ve Státní opeře Praha.

Naši recenzi dubnového koncertu Dee Dee Bridgewater si přečtěte zde.

TZ, dm 

zavřít