A Banquet dnes vystoupí v LMB, pozvali si The Feud (UK) a The Swan Bride (SK)

Vydáno 16.05.2011 | autor: redakce

Pražská kapela A Banquet si na dnešní večer naplánovala svůj první velký pražský koncert v Lucerna Music Baru, kam ji přijedou podpořit i britští The Feud a slovenští The Swan Bride.

A Banquet dnes vystoupí v LMB, pozvali si The Feud (UK) a The Swan Bride (SK) A Banquet dnes vystoupí v LMB, pozvali si The Feud (UK) a The Swan Bride (SK)

abanquet
A Banquet si na jarní měsíce naplánovali nabité turné a názvem Let´s Break The Monotony, během kterého krom řady českých měst zavítali i na Slovensko a do Polska. Vrcholem české části tour bude bezesporu dnes jejich koncert v pražském Lucerna Music Baru, na kterém představí několik nových písní a kam si přizvali i  dva zahraniční hosty.  Z Británie přijedou The Feud, parta, která si ČR velmi oblíbila a se kterou A Banquet spolupracovali už na podzim 2010, a ze Slovenska dorazí The Swan Bride, nejuznávanější indie skupina našich východních sousedů. Klub bude otevřen od 19.30 a lístky jsou k dostání v předprodeji za 150 Kč, na místě potom za 180 Kč.

A Banquet nezaháleli ani před turné, a tak před pár dny představili svůj úplně první videoklip k písni Freeze To Caress, který natáčel doslova mezinárodní štáb: režie se ujal Holanďan Patrick Carelsz, kameru obstaral Tim Spreng Německa a postprodukce se ujal islandský editor Hrafn Jónsson

Příběh klipu vypráví o umírajícím muži, který v závěrečném deliriu opět uvidí svoji lásku, nakonec se ale všechno rozplyne a přichází konec. „Hodně mě potom ovlivnil rozhovor, ve kterém mi Mathieu detailně popsal, o čem písnička je z jeho pohledu a jaké jsou v ní pocity. Potom styl kapely. Já miluji malby, a když jsem viděl promo fotky A Banquet, představil jsem si takový obraz zchátralého zámku, aleje, nějaké staré zaprášené věci... Velmi mě inspiruje pak místo samotné, a tak tomu bylo i při točení tohoto videa,“ uvádí k natáčení samotný režisér Patrick Carelsz.

A Banquet
fungují od října 2009 a za svoji poměrně krátkou existenci stihla tříčlenná formace odjet více než šedesát koncertů, zahrát si po boku kapel jako NiceLand, 100°C, Cartonage, The Feud (UK) nebo Para (SK) a představit se hned několikrát na Slovensku. Jako první kapela v ČR uskutečnili A Banquet dva online akustické koncerty vysílané živě z obývacího pokoje. Během nich komunikují s fanoušky prostřednictvím Facebooku. A Banquet se také jako jedna z prvních českých kapel objevila na světoznámé internetové televizi Balcony TV, která vysílá také například z New Yorku, Londýna, Paříže nebo Toronta. Skupina definovala vlastní hudební styl FUTU-ROLL, který pro ně představuje mix 60., 70. a raných 80. let spolu s moderními nezávislými indie žánry jako electro, nu-rave, shoegaze a dalšími.


text: map
 
zavřít