Pearl Jam slaví 20 let, gratulovat budou Queens of the Stone Age a The Strokes

Vydáno 17.05.2011 | autor: redakce

Pearl Jam zasvětili letošní rok oslavám svého 20. výročí existence. Kromě vydání reedic chystají dokument, knihu a vlastní festival.

Pearl Jam slaví 20 let, gratulovat budou Queens of the Stone Age a The Strokes Pearl Jam slaví 20 let, gratulovat budou Queens of the Stone Age a The Strokes

pearl jam_20Začátkem roku připravili Pearl Jam pro fanoušky dárek v podobě remasterovaných reedic desek Vs. a Vitalogy a rovněž živák Live on Ten Legs. Tím ale oslavy zdaleka nekončí.

V plánu je dokument režírovaný Cameronem Crowem (tvůrce snímků jako Vanilkové nebe, Na pokraji slávy nebo Jerry Maguire) nazvaný prozaicky Pearl Jam Twenty. Film mapuje historii kapely a sám Crowe vybral skladby na chystaný soundtrack.

Recenzi živáku Live on Ten Legs si přečtěte zde.

Kromě kin se Pearl Jam objeví i na pultech knihkupectví. Mark Wilkerson a Jonathan Cohen totiž napsali knihu nesoucí stejný název, tedy Pearl Jam Twenty. Dokument, soundtrack i kniha mají vyjít tento podzim.

Vrcholem 20. oslav bude festival v East Troy v americkém státě Wisconsin. Podle webových stránek kapely proběhne 3. a 4. září a pozvání přijali např. The Strokes, Queens of the Stone Age, Mudhoney, Joseph Arthur, Liam Finn nebo projekt Glena Hansarda The Swell Season.


mp

zavřít