Smashing Pumpkins provětrají svůj archiv, na podzim vydají reedice

Vydáno 24.05.2011 | autor: redakce

Billy Corgan nedávno prohlásil, že má v plánu zamést pavučiny a prach usedající na staré desky jeho domovské kapely, a započal tudíž práce na reedicích starších alb se znovu zmasterovaným zvukem.

Smashing Pumpkins provětrají svůj archiv, na podzim vydají reedice Smashing Pumpkins provětrají svůj archiv, na podzim vydají reedice

billyandhiscat
Jak je u deluxe edicí zvykem, každé album bude doprovázet bonusový materiál na druhém disku, který se bude vázat k období, kdy nahrávka vznikala. Fanoušci si tak budou moci poprvé poslechnout nejen b-sidovky singlů, ale i zcela raritní verze známých skladeb a různých studiových demo snímků v novém zvukovém obalu.

My se již na podzim letošního roku můžeme těšit na várku prvních dvou desek Gish, Siamese Dream a kompilace Pisces Iscariot. V roce 2012 bude k mání dodnes opěvované dvojalbum Mellon Collie and the Infinite Sadness považované za naprostý vrchol kariéry, včetně pětidiskového boxu The Aeroplane Flies High čítající rozšířené verze singlů ze zmiňovaného dvojalba, následovat bude rovněž ponurá, elektronicky laděná nahrávka Adore. Nová verze Machina/The Machines of God spatří světlo světa jako čtyřdiskový komplet zahrnující pokračovatele Machina II/The Friends and Enemies of Modern Music, kterého původně kapela vydala jako raritní vinylové LP a posléze jako free download.

Aby toho nebylo málo, Billy na svém twitteru napsal, že přemýšlí o releasu materiálu nahraného dávno před Smashing Pumpkins. Objevit by se tam měly skladby od jeho předchozí kapely The Marked.



Smashing Pumpkins
se v současné době nevěnují jen hrabáním se v minulosti. V novém složení pracují nadále na novém albu Oceania, které vyjde v říjnu v rámci projektu Teargarden by Kaleidyscope.

Hotové mají už dvě nové písně Otawa a Lightning Strikes a obě si můžete poslechnout (pak i stáhnout) přímo z oficiálních stránek.

text: Jiří Kaňa 

zavřít