JAMIROQUAI UDĚLÁ BUM

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Zbrusu nové album funkového rošťáka Jay Kaye s výbušným názvem "Dynamite" vyjde přesně 20. června 2005, první singl "Feels Just Like It Should" rozvibruje vlny rádií už v polovině května.

JAMIROQUAI UDĚLÁ BUM JAMIROQUAI UDĚLÁ BUM

Téměř čtyři roky po vydání posledního CD ‘Funk Odyssey’ (které se v Anglii stalo nejprodávanější albem od dob Travelling Without Moving), se Jay Kay a jeho neposedná kapela vrací se 6. studiovým albem. Novinka vychází pod názvem “Dynamite” přesně deset dní před startem letních prázdnin.

“Dynamite” má ambice potvrdit status jednoho z nejlepších exportních artiklů posledního desetiletí s prodeji přesahujícíme dvacet milionů prodaných alb po celém světě. “Dynamite” je zároveň dosud Jamiroquaiovou nejpropracovanější a nejpestřejší prací; poprvé zde spolupracoval s producentem Mike Spencerem, skladby jsou výborně vystavěné a několik z nich má ambice stát se klasickými hity klubového tanečního parketu.

Pilotní singl “Feels Just Like It Should”, autora Jaysona Kaye, vychází komerčně 6. června a představuje kapelu z té “tvrdší” stránky. Je vystavěný na silné melodické lince, výrazně funkuje, Jay Kayovy vokály jsou upravenými vokodérem do formy basové linky.

Ačkoliv je pilotní singl poněkud “tvrdší”, album obsahuje i pro kapelu typicky hymnické skladby s nakažlivým disco soundem (titulní “Dynamite” nebo “Give Hate A Chance”). Celkový sound se posouvá směrem k funkujícímu rocku ve skladbě “Black Devil Car”, aby nakonec zamířil až k uvolněným letním rytmům skladby "Seven days In Sunny June".

Více informací z Jamiroquaiova tábora (včetně novinek o chystaném turné) objevíte kliknutím na www.jamiroquai.co.uk
zavřít