Priessnitz natočili soundtrack k německému westernu Jaroslava Rudiše

Vydáno 30.05.2011 | autor: PR

Priessnitz složili hudební doprovod k westernu Kovbojové z paneláku, za nímž stojí Martin Becker a Jaroslav Rudiš. Rozhlasovou hru uvedla v pondělí 30. května v premiéře německá stanice WDR 3.

Priessnitz natočili soundtrack k německému westernu Jaroslava Rudiše Priessnitz natočili soundtrack k německému westernu Jaroslava Rudiše

priessnitz 2011_2Natočili jsme pět hodně duchařských skladeb. Snažili jsme se vystihnout atmosféru prázdného tajemného sídliště, kde se hra odehrává. Písničky vznikly během přestávek našeho jarního Alois Nebel Tour.

Skládali jsme po šatnách a na horské chalupě kytaristy Petra Kružíka v Beskydech. Natáčelo se pak v Kopřivnici ve studiu Animan s producentem Tomášem Neuwerthem,
" říká zpěvák Priessnitz Jaromír Švejdík.

Priessnitz pro western dodali také scénickou hudbu. Pro Švejdíka to není první zkušenost s rozhlasem. S Ondřejem Ježkem složili v roce 2008 pod názvem Kafka soundtrack k německé komedii Lost in Praha, kterou pro WDR rovněž napsali Becker s Rudišem.

Hudba Petra Kružíka a Priessnitz se objeví také v chystaném filmu režiséra Tomáše Luňáka Alois Nebel, natočeném podle stejnojmenné komiksové trilogie Jaroslava Rudiše a Jaromíra Švejdíka. „Film se právě dodělává a bude mít premiéru v září tohoto roku," říká Švejdík.

Po WDR 3 hru uvede druhý den ještě stanice 1Live. Western bude po premiéře také k volnému stažení z webu.


zdroj: TZ, mp

zavřít