RECENZE: Boogie a rock´n´roll - co jiného chtít po Status Quo?!

Vydáno 08.06.2011 | autor: redakce

Jedna z nejdéle fungujících rockovým skupin známá svým hitem In The Army Now remasterovala trochu zapomenuté dvanáct let staré album. Proč?

RECENZE: Boogie a rock´n´roll - co jiného chtít po Status Quo?! RECENZE: Boogie a rock´n´roll - co jiného chtít po Status Quo?!


28STATUS QUO
UNDER THE INFLUENCE
Edel/Panther
15 trax

Album britských Status Quo neudělalo žádnou díru do světa ani v době svého vzniku v roce 1999, proto je trochu nepochopitelné, že vychází v remasterované podobě i po dvanácti letech. Jistě, má znatelně lepší zvuk, ale o ten při jejich čtyřakordovém boogie a rock´n´rollu zase tolik nejde. A bonusy B strany singlů Sea Cruise a I Knew The Bride plus koncertní verze pecky Twenty Wild Horses takové převratné oživení oproti původní nahrávce nepřinášejí.

Ještě podivnější je, že reedice přichází v doběm kdy je již na trhu jejich nové, již 29, studiové dvojalbum s názvem Quid Pro Quo a loni se neúnavná rocková kapela připomněla megahitem In The Army Now ve spolupráci s The Corps Of Army Music Choir.

No nic, nebudu spekulovat, proč mi z přehrávače hraje právě Under The Influence, když ono je to vlastně jedno. Vždyť až na výjimku v podobě písně Living On A Island, která se líbila všem kromě jejich nejvěrnějších příznivců, si můžete pustit prakticky jakoukoliv desku Status Quo a kapela v souladu se svým názvem hraje pořád to samé. Stejně pravidelně, jako se ve zpěvu zpívají Francis Rossi a Rick Parfitt. Pokud stojí kvůli něčemu na tohle album nezapomenout, tak je to dobrá coververze bluesové klasiky Not Fade Away, kterou budete nejspíš znát v podání Rolling Stones. Jinak je mnohem lepší v případě Status Quo vyrazit na koncert.



text: Roman Jireš
4/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít