Miro Žbirka připravuje desku hitů se symfonickým orchestrem

Vydáno 11.06.2011 | autor: PR

Legenda československé pop music Miro Žbirka finišuje práce na novém CD, které publiku představí na konci tohoto roku spolu se symfonickým orchestrem Capella Istropolitana.

Miro Žbirka připravuje desku hitů se symfonickým orchestrem Miro Žbirka připravuje desku hitů se symfonickým orchestrem

img_4553Miro Žbirka se symfonickým orchestrem Capella Istropolitana


Je to jen pár týdnů, co Miro Žbirkovi vyšlo DVD Empatia v obrazech - unikátní hudební dokument z jeho oblíbeného města Londýna. Původně přijel štáb natáčet do londýnské metropole videoklip ke stejnojmenné písni jako je název celého DVD, ale režisér David Beránek se rozhodl využít všech podob a obrazů města, a tak natáčení videoklipu spontánně přešlo v natáčení netradičního hudebního dokumentu o Londýně z pohledu „průvodce" Mekyho Žbirky.

Zatímco DVD bylo „vysláno do světa" k fanouškům, legenda naší hudební scény Miro Žbirka nezahálí a dokončuje jedinečnou desku, na které zazní jeho největší hity v netradiční úpravě za doprovodu symfonického orchestru Capella Istropolitana pod vedením dirigenta Adriana Kokoše ve studiích Slovenského rozhlasu v Bratislavě. Plánuje jí vydat během října. Jaké to je hrát a zpívat za doprovodu symfonického orchestru si už vyzkoušel během neuvěřitelně úspěšného podzimního turné na Slovensku. A protože se mu to zalíbilo, plánuje něco velmi podobného uspořádat i v Čechách. Těšit se můžeme na tři až čtyři velké koncerty na divadelních prknech, které znamenají svět.



zdroj: TZ, dm
 

zavřít