Jeff Bridges vydá v srpnu debutové album, inspirovala ho role ve filmu

Vydáno 01.07.2011 | autor: redakce

Americký herec Jeff Bridges na chvíli opustil zavedenou hereckou dráhu a představil songy ze svého debutového alba nesoucí jeho jméno. Deska bude z velké části autorská.

Jeff Bridges vydá v srpnu debutové album, inspirovala ho role ve filmu Jeff Bridges vydá v srpnu debutové album, inspirovala ho role ve filmu

jeffHvězda filmů Big Lebowski, Tron nebo Iron Man zazářila mimo jiné před dvěma lety ve snímku Crazy Heart, kde hraje bývalou country star. Pro soundtrack k tomuto filmu Jeff Bridges nazpíval pět songů a tato zkušenost ho oslovila natolik, že se nakonec rozhodl dát dohromady celé album. 

Doteď se oscarový herec odvážil hrát jen po barech v okolí svého domu v Santa Barbara. Nedávno však vystoupil v klubu Troubadour v Hollywoodu, kde on a jeho čtyřčlenná skupina zahrála celkem dvanáct písní. 

Mezi hosty nechyběl například jeho bratr Beau Bridges, herec Andy Garcia a Ryan Reynolds nebo slavný  hudební a filmový producent Quincy Jones, který Bridgesovy písně nahrál a použil ve filmu John and Mary.

Bridges hraje na akustickou a elektrickou kytaru. Album, které bude jednoduše pojmenováno Jeff Bridges, má vyjít v polovině srpna tohoto roku.

 

Text: kofo 

zavřít