LIVE: Level 42 měli dvacetileté zpoždění

Vydáno 30.06.2011 | autor: redakce

Britská funková kapela Level 42 vystoupila v pražském kongresovém centru v rámci hudebního festivalu Prague Proms. Jedinou chybou jejich vstoupení bylo, že nepřijeli už před dvaceti lety. Nebo že nejezdí třeba každý rok.

LIVE: Level 42 měli dvacetileté zpoždění LIVE: Level 42 měli dvacetileté zpoždění

01_level42
Level 42
Kongresové centrum, Praha
28. 6. 2011


Tenkrát, když ještě jediné vrásky měli z prasklých strun, se se svými hity (jejich přehled si prohlédněte ZDE) hřáli na vrcholu. V roce 2011 si na tuto legendární skupinu bohužel vzpomene málokdo, nicméně na kvalitě to kapele neubírá. Level 42 odehráli skutečně excelentní koncert, při kterém jste mohli sledovat radost v očích muzikantů, ne jenom takové to „Tak ještě dvě štace a bude zase z čeho zaplatit telefon“. Zpěvák Mark King zvládl koncert odzpívat, odehrát i odžvýkat jako zamlada, a při jeho hře na kytaru jste měli pocit, že zřejmě používá urychlovač prstů.

Kapela vytáhla hity největšího kalibru, jako Starchild, Running In The Family nebo závěrečnou Lessons In Love, díky které si vysloužili potlesk ve stoje. Ano, během koncertu se totiž sedělo. Několik nadšenců se na to vykašlalo předem a šlo tančit před pódium, a během koncertu se k nim díky řízným beatům přidávali další a další. Ve zbytku lidí kapela zřejmě vyvolávala močopudný efekt, jelikož dobrá třetina sálu se neustále trousila přes celý sál tam a zpět na WC, což bylo doprovázeno neustálým boucháním dveří, vpouštěním světla a vytrhávání z atmosféry koncertu. Sál byl nicméně z většiny zaplněný, a na vystoupení se přišla podívat i skoro celá kapela Monkey Business, která zřejmě chtěla zjistit, jak by mohli hrát za dvacet let.

08_level42
Level 42
bezchybně sázeli jeden hit za druhým, a když při pecce Running In The Family hráči předvedli svá instrumentální sóla, dali najevo všem mlaďochům, že cvičení dělá mistra. Po již zmiňovaném potlesku ve stoje se kapela vrátila s přídavky, potřásla si s fanoušky rukou a za dobrou hodinu a půl bylo po všem. Teď zbývá jen doufat, že i další koncerty Prague Proms budou mít takovýhle Level.

Setlist:
Dream Crazy, World Machine, To Be With You Again, Running In The Family, Kansas City Milkman, It's Over, Almost There, Starchild, The Sun Goes Down, Something About You, Lessons In Love, přídavek: Love Games, Heaven In My Hands

text: Tereza Vavroušková, foto: Vojtěch Kubec

6/7 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít