Red Hot Chili Peppers: obal desky navrhl kontroverzní umělec Damien Hirst

Vydáno 06.07.2011 | autor: redakce

Red Hot Chili Peppers odtajnili podobu coveru svého nového alba I'm With You, který pro kapelu navrhl slavný britský umělec Damien Hirst.

Red Hot Chili Peppers: obal desky navrhl kontroverzní umělec Damien Hirst Red Hot Chili Peppers: obal desky navrhl kontroverzní umělec Damien Hirst

im-with-youDamien Hirst patří v současnosti mezi nejžádanější světové umělce, proslavily ho expozice mrtvých zvířat naložených do formaldehydu. Mezi nejžádanější díla kurátorů výstav patří Fyzická nemožnost smrti v mysli někoho živého. Jde o více jak čtyři metry dlouhého žraloka, exponát se prodal za 12 milionů dolarů.

I při práci pro Red Hot Chili Peppers sáhl Hirst ke svému oblíbenému tématu – živočichům. Akorát žraloka vyměnil za sympatickou masařku.

„Umím hrát na basu a nasírat lidi," tvrdí Flea. Přečtěte si jeho životní příběh.

Kapela již v minulosti odtajnila jak tracklist nové desky (najdete zde), tak datum vydání. Album produkuje Rick Rubin, s nímž „Red hoti" spolupracovali na posledních albech, a do prodeje půjde koncem letních prázdnin (29. srpna).

Red Hot Chili Peppers pojedou k nové desce i turné, Českou republiku bohužel nenavštíví. Přesto se na ně můžete vydat! Kam? To se dozvíte v našich tipech!




mp
zavřít