Evanescence na nové desce nezapřou vliv Foo Fighters a Alice In Chains

Vydáno 11.07.2011 | autor: PR

Evanescence jsou od dubna ve studiu, kde točí nástupce pět let staré desky The Open Door. Zatím nepojmenované album jim produkuje Nick Raskulinecz.

Evanescence na nové desce nezapřou vliv Foo Fighters a Alice In Chains Evanescence na nové desce nezapřou vliv Foo Fighters a Alice In Chains

evanescence_amyEvanescence debutovali v roce 2003 albem Fallen, za které získali dvě ceny Grammy a deska se držela 100 týdnů v americké Top 200. Celosvětově se jí prodalo přes 15 milionů kusů. Následovalo live CD/DVD Anywhere But Home (2004) a v roce 2006 druhé album The Open Door s pětimilionovým prodejem.

Vůdčí osobností kapely z Arkansasu je zpěvačka a pianistka Amy Lee (jejími vzory jsou Björk, Tory Amos a Wolfgang Amadeus Mozart). Chvíli se zdálo, že zpěvačka s gotickou image odstartuje také sólovou kariéru, ale album, o kterém se Amy Lee v období po druhé desce Evanescence zmiňovala v rozhovorech, nikdy nevyšlo.

Pauzu, kterou si Evanescence vybrali, přerušili po třech letech až letos v dubnu, kdy nastoupili do studia, aby pod dohledem producenta Nicka Raskulinecze (např. Foo Fighters, Deftones, Rush, Alice in Chains) natočili nové album.

Nahrávka zatím nemá název a kapela si ponechala možnost hýbat s datem vydání. Zatím jen potvrdila, že se deska na pultech prodejen a v digitální síti objeví letos na podzim.


zdroj: TZ, mp

zavřít