Slipknot: turné problémy nevyřešilo, hrozí kapele rozpad?

Vydáno 12.07.2011 | autor: redakce

Slipknot mají za sebou letní turné v rámci Sonisphere, do kterého vkládali naděje jak fanoušci, tak kapela. Mělo totiž vyřešit, co s partou zpěváka Corey Taylora vlastně bude.

Slipknot: turné problémy nevyřešilo, hrozí kapele rozpad? Slipknot: turné problémy nevyřešilo, hrozí kapele rozpad?

slipknot_topCorey se v posledním roce netají tím, že budoucnost Slipknot nevidí kdovíjak růžově. Po loňské smrti basáka Paula Graye si kapela chvíli pohrávala s myšlenkou, že skončí. Nakonec ale zůstala chuť nadále koncertovat a výsledkem bylo turné v rámci putovního festivalu Sonisphere.

Nebudu fanoušky krmit falešnou nadějí. Jestliže to na turné nebude klapat, pro kapelu to může znamenat konec," řekl před tour Corey Taylor.

Poslední koncert léta odehráli Slipknot ve Velké Británii, kde uctili památku Paula Graye dvěma minutami ticha. Podle organizátorů i samotné kapely to byl trochu risk, ale publikum se zachovalo vzorně a pietu dodrželo. „Díky všem, kteří přišli a účastnili se dvou minut ticha za Paula, byl by na vás pyšný," řekl Gray v během online přenosu, ve kterém představil svou novou knihu Seven Deadly Sins.

Slipknot si podle jeho slov turné užili, ale s novou deskou to pořád vidí skepticky. „Sice se už cítím líp, ale pořád v tom nemám úplně jasno. Děláme dětský krůčky, chce to svůj čas."

Pátá studiovka a nástupce alba All Hope Is Gone z roku 2008 tak zatím zůstává pouhým snem fanoušků.



mp


slipknot_top
zavřít