U2 věnovali během koncertu v Mineapolis píseň Amy Winehouse

Vydáno 25.07.2011 | autor: redakce

Hudebníci napříč celým světem vyjadřují svou upřímnou soustrast nad ztrátou této výjimečné zpěvačky s nezaměnitelným hlasem. Mark Ronson, Ellie Goulding, M.I.A., U2, Adele, Prince, Lady Gaga, Elbow nebo Big Boi z OutKast - ti všichni na Amy vzpomínají. Pohřeb zpěvačky proběhne už dnes.

U2 věnovali během koncertu v Mineapolis píseň Amy Winehouse U2 věnovali během koncertu v Mineapolis píseň Amy Winehouse

amy_winehouse_24Hudebníci napříč žánry a z různých míst světa vyjadřují svůj smutek nad ztrátou zpěvačky Amy Winehouse. Své projevy soustrasti vzkazují rodině a fanouškům prostřednictvím oficiálních stránek,Twitteru či Facebooku. M.I.A. zveřejnila demo verzi songu pro Amy, pojmenovala jej 27. Amy se svým odchodem zařadila mezi osobnosti Klubu 27, který s ní sdílí například Kurt Cobain, Jimmy Hendrix nebo Janis Joplin. Ti zemřeli ve stejném věku jako Amy, která byla držitelkou pěti cen Grammy. 

Během svého koncertu v Mineapolis, který proběhl tuto neděli, členové U2 věnovali píseň Stuck in a Moment You Can’t Get Out Of  právě Amy. Skladba byla původně napsána pro zesnulého zpěváka INXS Michaela Hutchence. Jak je v záznamu slyšet, Bono uvedl píseň  davu se slovy: “Text této písně jsme napsali pro Michaela Hutchence, pochopíte, proč jej dnes večer hrajeme pro Amy Winehouse”. Také Ellie Goulding zahrála píseň s věnováním zesnulé zpěvačce. Ta vybrala Your Song od Eltona Johna.

Pohřeb zpěvačky proběhne již dnes v Londýně. Výsledky pitvy neprokázaly žádné podezřelé příčiny smrti.

 



Text: kofo


amy_ok

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít