Navigators a Notes From Prague složili hymnu pro Highjump. Poslechněte si ji.

Vydáno 25.07.2011 | autor: redakce

Aktéři hudebně sportovní akce Highjump spojili hlavy a hlasy dohromady, aby pro letošní ročník vytvořili originální song, který zazní tento víkend (29. - 30. července) v areálu lomu v Hřiměždicích. Už tradičně zde proběhne také otevřené mistrovství republiky ve skocích do vody.

Navigators a Notes From Prague složili hymnu pro Highjump. Poslechněte si ji. Navigators a Notes From Prague složili hymnu pro Highjump. Poslechněte si ji.

navigators_1Notes From Prague a Navigators se s pořadateli festivalu domluvili na vytvoření hymny pro Highjump.

O text se postaral HonzaNavigators. Ten jej popisuje takto: "Text High Jump jsem psal jako vnitřní dialog člověka těsně před skokem, který ho má změnit. Zajímalo mě, co se mu musí asi honit hlavou. Ještě než skočí, musí se zbavit strachu, vzít svůj dosavadní pohled na svět a obrátit ho naruby. Musí jednoduše nejdřív udělat spoustu takových malých Low Jumpů". 

Že si kluci vybrali právě téma skoků do vody, není žádné velké překvapení, jak také dodává Antwi z Notes From Prague"O tématu nebylo třeba sáhodlouze přemýšlet, protože skoky do vody se spojují s adrenalinem, a ten je zároveň přímou esencí rapu jako takového....možná trochu moc filozofie, ale bez racionálního uvažování a podobného spojování kontextů se jinak nedá psát". 

Nejde o první oficiální song festivalu, v minulosti se svojí troškou přispěli i Apple Juice. Na ten letošní se můžete těšit také v živé podobě již tento víkend. Kromě Notes From Prague a Navigators uvidíte v Hřiměždicích také Skyline, Indy&KMBL, Pipes And Pints nebo Fast Food Orchestra.

 

Text: TZ, kofo 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít