Charlie Straight nahrají desku s britským producentem. Poté vyrazí na podzimní turné

Vydáno 26.07.2011 | autor: redakce

Charlie Straight tráví léto na festivalech a ve studiu, kde právě chystají nástupce debutového alba She’s a Good Swimmer. S novinkou jim pomáhá britský producent Guy Fixsen, který co se týče českých interpretů v minulosti spolupracoval s kapelou Vypsaná fiXa na jejich posledním albu Klenot. Na přelomu září a října se Charlie Straight vydávají na podzimní turné po českých městech.

Charlie Straight nahrají desku s britským producentem. Poté vyrazí na podzimní turné Charlie Straight nahrají desku s britským producentem. Poté vyrazí na podzimní turné

charlie straight v new yorku - autor marek dvorakCharlie Straight během léta střídají hraní na festivalech s prací ve studiu. „S producentem Guyem Fixsenem jsme se dali dohromady díky Honzovi Muchowovi, který dostal naši hudbu do filmu Ženy v pokušení,“ vysvětluje basista Charlie Straight Johnny CiencalaGuy Fixsen přiletěl na začátku července z Londýna do Třince, aby si kapelu poslechl v její zkušebně a poznal místní prostředí. „Třinec je v pohodě. Líbí se mi zdejší železárny. Fascinují mě a ještě více fascinují moji přítelkyni. Nechce fotky památek, ale komínů a potrubí, musel jsem to tady všechno nafotit,“ popisuje své dojmy producent Guy Fixsen.

Jméno Guye Fixsena může být českým fanouškům povědomé – podílel se totiž na nahrávání desky Klenot kapely Vypsaná fiXa. Sám Fixsen má za sebou jako producent a studiový inženýr spolupráci s desítkami britských a amerických kapel včetně legendárních Pixies. „Míchal jsem živák The Pixies z John Peel Session. Strávil jsem se zpěvákem Charlesem den zavřený ve studiu. Při nahrávání vokálů stál za plexisklem půl metru ode mě a docela to nahánělo strach, protože je to kus chlapa. Když se do toho opřel, chtěl jsem se jít někam schovat. To mi utkvělo. A musím říct, že na výsledek jsem hrdý,“ vypráví Guy Fixsen. „Ale nejvíc ze všeho jsem hrdý na svoji hudbu v kapele Laika, protože ta vychází ze mě, to jsem prostě já,“ dodává.

Nástupce úspěšného debutu She’s a Good Swimmer by měl vyjít téměř po třech letech v prvním čtvrtletí roku 2012. Ještě na podzim letošního roku pak Charlie Straight plánují z připravované desky vydat první singl.

Kromě příprav druhého alba se Charlie Straight soustředí na organizaci podzimního turné. Na něm fanoušci uslyší i několik dosud nehraných písní z nového alba. Koule.cz tour Charlie Straight proběhne na přelomu září a října a povede po trase Plzeň, Vysoké Mýto, Olomouc, Ostrava, České Budějovice a Brno. Pro poslední koncert v pražském klubu SaSaZu pro dva tisíce lidí pak kapela chystá speciální show.

Text: TZ, kofo 

zavřít