RECENZE CD VYPSANÉ FIXY - KRÁSA NESMÍRNÁ

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Z titulní stránky REPORTU 5/05 vás ostřížím zrakem už 10 dní bedlivě sleduje Márdi z VYPSANÉ FIXY. Uvnitř se kromě článku skrývá i recenze aktuálního CD Krása nesmírná od Jana Petrička. Nyní máte možnost srovnat Honzovy postřehy s úhlem pohledu redaktora Ondřeje Fencla. A jak se líbí nová Fixa vám?

RECENZE CD VYPSANÉ FIXY - KRÁSA NESMÍRNÁ RECENZE CD VYPSANÉ FIXY - KRÁSA NESMÍRNÁ

Vypsaná fiXa – Krása nesmírná

„Sundej si to dnešní tričko s nápisem yesterday“

První deska je opojení, druhá potvrzení, na třetí už nelze jen opakovat zažitá schémata. Stále populárnější Vypsaná fiXa si toho byla dobře vědoma. Krása nesmírná tedy není „jen“ přehlídkou melodických refrénů, Márdiho tradičně vynalézavých textů a příznačné energie. Dočkáme se aranžérských kliček (Krása nesmírná), „billáckých“ houslí (Snídaně z elektřiny), či nečekaně jemných pasáží (Robinson), ale i typicky nervních (Ve sladký ulici) a několika přímočarých (Komik lobotomic) vypalovaček, v nichž je kapela pořád nejsilnější. Jejich nižší četnost albu sice trochu ubírá na síle a transparentnosti, na druhou stranu je sympatické, že se Fixa pokusila nepatrně vykročit ze své (ne)škatulky.
Deska nechytí na první poslech, což ji zbavuje rychlokvašných tendencí. Na druhý sice chytí o něco víc, nejlepší ale asi stejně bude v živém provedení. Tam totiž leží hlavní zdroj síly Vypsané fiXy.

Tracks: 16
Celkový čas: 46:09
Hodnocení: 4/7

Ondřej Fencl

www.vypsanafixa.cz

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít