Trutnov Open Air se rozrůstá, zahraje Tichá dohoda a Head z Korn

Vydáno 31.07.2011 | autor: redakce

Iggy Pop bude mít v Trutnově solidní konkurenci, na festivalu vystoupí Brian „Head" Welch, po osmi letech zahraje Tichá dohoda a dojde i na symfonický orchestr.

Trutnov Open Air se rozrůstá, zahraje Tichá dohoda a Head z Korn Trutnov Open Air se rozrůstá, zahraje Tichá dohoda a Head z Korn

brian_welchTrutnov Open Air Festival uceluje svůj program. Po Iggy Popovi přibývá Brian „Head" Welch, známý ze svého působení v Korn. Brian v roce 2005 přijal křest v Jeruzalémě a své křesťanské přesvědčení vtěluje do tvorby své současné kapely, z níž je cítit jasný rukopis rodných Korn.

Jedním z mimořádných vystoupení bude koncert Tiché dohody. Ta oslaví v letošním roce na podzim 25 let a na Trutnově zahraje ve své poslední sestavě. Tvoří ji zakladatel a skladatel kapely Dan „Sutterhand" Šustr, zpěvačka Blanka Šrůmová, bubeník Vendy Šváb a basák Michal „Sherry" Šerák. Své poslední regulérní vystoupení takto odehráli v roce 2003 na slovenském festivalu Hodokvas.

Dále přijedou šamanští bubeníci The Dhol Foundation. Přivezou i DVD natočené z vystoupení v Trutnově před třemi lety.

V Trutnově zahraje i Symfonický orchestr Filosofické fakulty Masarykovy university v Brně. Pod vedením Martina Mazánka se zaměřuje na hraní děl méně známých, až nehraných.

Trutnov Open Air Festival proběhne 18.8. až 21.8.



zdroj: TZ, mp
 

zavřít