LIVE: Na Sázavafestu se hromadně vzpomínalo na hit Forever Young

Vydáno 06.08.2011 | autor: redakce

Po čtvrtečním programu, který byl pro všechny návštěvníky zadarmo, a proto se těšil festival desetitisícové návštěvnosti, se Sázavafest přehoupnul do dalšího dne. Program dne stavěl na Alphaville a Kosheen, z českých kapel se nejlépe předvedla Vypsaná fiXa a Republic Of Two.

LIVE: Na Sázavafestu se hromadně vzpomínalo na hit Forever Young LIVE: Na Sázavafestu se hromadně vzpomínalo na hit Forever Young

 
dsc_2824
České kapely dokázaly, že se vyrovnají těm zahraničním bez mrknutí oka. Bylo sice trochu zvláštní vidět Kláru Vytiskovou v jejím extravagantním večerním outfitu za denního světla, nicméně Toxique nikdy nezklamou a jako vždy roztančili celý dav. Jako jediná česká kapela vystoupili na velké Sázavafest stage. Charlie StraightAlbertem Černým v čele zase rozjitřili srdéčka svých náctiletých fanynek a předvedli vydařenou show. Nouvelle Vague se svým setem plným povedených coverů předvedli, že jim sedí velká festivalová stage stejně jako kluby, ze kterých už je z Prahy známe. Roztančená blondýna Nadeah Miranda bohužel nepřijela. Ve zpěvu ji zastoupila Mélanie Pain a druhá brunetka, která se při výletě na bedny během předposlední písně pořádně vysekala. Vzala to s přehledem a jen přítomné přihlížející poprosila, aby tenhle její výkon nedávali nikam na YouTube. Kato přišel na pódium za svými kumpány z Prago Union o celých dvacet minut později, protože mu ujel vlak.

Podívejte se na páteční fotoreport ZDE.

dsc_3226Hlavní headliner a retro zábava z Německa v podání Alphaville propukla po osmé večerní. Hity jako Big In Japan a Forever Young zapůsobí snad na každou věkovou generaci, protože většina českých rádií je točí stále urputně. Britská elektrokapela Kosheen, která se k nám vrací častěji než často, se předvedla na výbornou. Sian jsem naposledy viděla na Planet Festivalu s berličkami, teď jí to zas sekne a koncert si naplno užívala. První polovinu setu vyplnili některými z nových songů z chystané desky Independence, konec druhé poloviny byl už přímočarou vzpomínkou na největší hity jako Hide You, All In My Head, Catch a Wasting My Time. Čekání na Republic Of Two jsme strávili v Universum stanu, kde jsme na zevlovacích pytlech nabrali trošku sil. Že spojení Dan Bárta a Dara Rolins někdy fungovalo, je sice pravda, ale taková Tlaková níž v jejich podání ani z daleka nedosáhla kvalit originálního podání od Richarda Müllera. O vystoupení Nightwork se možná vyjádřila řada návštěvníků pochvalně a koncert si asi užili, my ostatní jsme ale prchali z místa zkázy se skřípěním zubů a úpěnlivými prosbami, aby už tato pseudonormalizační taškařice zmizela z české hudební scény.

dsc_4755

Republic of Two přijeli v plné sestavě, za největšího fanouška byl i samotnou kapelou vyhlášen Albert z Charlie Straight, který byl vážně slyšet ze všech nejvíc. Na závěr koncertu přidali i novou písničku z chystané desky. Pan Balbín z Balbínka stage je nechtěně vtipně při uvádění i loučení přejmenoval na Republic Two, tedy Druhou republiku. Vypsaná fiXa měla i přes pokročilou časovou dobu (začali hrát v půl jedné ráno) pořádný kotel před pódiem, který jednotně pařil na maximum. Zahráli dokonce i Samurajské meče, song, který příliš často nehrají. Večer uzavřeli se vší parádou a z davu vymáčkli poslední zbytky sil.

Podívejte se fotoreport ze čtvrtka ZDE.

Text: Kateřina Nováková, foto: David Karas (Techno.cz)

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít