Hurts našli v Čechách druhý domov, v říjnu tu zahrají již potřetí

Vydáno 08.08.2011 | autor: PR

Prodali přes 600 000 alb, koncertovali ve čtyřiceti zemích světa a šanci vidět je naživo měli i čeští fanoušci. Kdo jejich koncert propásl, může se těšit na říjen, kdy Hurts zahrají ve velkém sále pražské Lucerny.

Hurts našli v Čechách druhý domov, v říjnu tu zahrají již potřetí Hurts našli v Čechách druhý domov, v říjnu tu zahrají již potřetí

hurts_resizeCo stojí za úspěchem Hurts? Byla to cena časopisu NME za Best New Band? Nebo to byl ten moment v Tokiu, kdy předváděli v jednom klubu své písničky muži jménem Jay-Z? Nebo když hráli pingpong s Nasem? Nebo po gratulacích první dámy Estonska, když vyprodali stadión pro 4000 lidí?

Nebo to byl úspěch jejich desky v zemích, kam anglické hvězdy zas tak často nejezdí? Jejich album Happiness vyšlo v září 2010 a bodovalo v první desítce patnácti zemí. Dostalo platinu v Polsku, Švýcarsku a Německu. A všechno toho dosáhli během jednoho roku od svého prvního koncertu v domovském Manchesteru v kostele sv. Filipa.

Hurts vystoupili na letošním Sázavafestu, přečtěte si reportáž. 

Je to šílené," říká Hutchcraft. "Bizarní! Překonalo to nejmíň desetkrát naše očekávání. Je to v podstatě nevysvětlitelné. Ale možná lidi oslovuje ta melancholie a smutek, který v našich skladbách slyší. V Německu jsou takové kapely populární. Vezměte si Placebo nebo Depeche Mode."

Co čeká Hurts v budoucnosti? Koncerty a turné – v roce 2011 vystoupí v Belgii, Číně, Rusku, Izraeli, Dubaji, Singapuru i v České republice – již potřetí. Pomýšlejí i na nové album.

Hurts se po jarním vyprodaném vystoupení v Lucerna Music Baru vrací 8. října do Lucerny, tentokrát ovšem do jejího velkého sálu.



zdroj: TZ, mp

zavřít