BANDZONE: PROJEKT PRO KAPELY I FANOUŠKY

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Koncem dubna byl spuštěn nový webový projekt BandZone. Cílem je podpořit propagaci českých, zejména amatérských, ale i profesionálních kapel bez žánrového omezení. BandZone pomáhá šířit hudbu, vyhledávat spřízněné skupiny a nabízí informační servis.

BANDZONE: PROJEKT PRO KAPELY I FANOUŠKY BANDZONE: PROJEKT PRO KAPELY I FANOUŠKY

BandZone™ - nový obraz hudebního světa

Interpretům (hudebním skupinám, DJs atd.) nabízí tento webový katalog možnost sestavit si jednoduché avšak komplexní a kvalitní profilové stránky, které poskytnou rychlou a efektivní formou ucelené informace o konkrétním hudebním projektu buď fanouškům, nebo náhodným návštěvníkům. V době, kdy velká část lidí hledá a nachází většinu potřebných informací v síti internet je kvalitní prezentace bezpodmínečně nutná, bohužel její cena však často sahá do výše desetitisíců korun. BandZone nabízí praktické řešení. Hudebníci zde mohou pomocí několika málo jednoduchých a snadno přístupných formulářů upravovat svoji profilovou stránku obsahující biografii, fotky, mp3 skladby, seznam koncertů, kontaktní údaje, atd.

Spoustu komfortu nabízí BandZone také hudebním fandům

Do BandZone je implementován systém diskusí (tolik oblíbená součást každé webové stránky). Skupiny i návštěvníci zde mohou v jednotlivých diskusích získávat informace a názory ostatních návštěvníků, pokládat dotazy jednotlivým kapelám, odhalovat zajímavé nalezené projekty, atd. Velkou předností celého systému je interaktivní flashový přehrávač souborů mp3 vestavěný v každé profilové stránce. Návštěvníci BandZone si tak mohou bezprostředně a bez složitého stahování na disk pouštět ukázky jednotlivých kapel rovnou na webové stránce a to velmi pohodlným způsobem. Skupina má navíc možnost určit, které z jejích skladeb mohou návštěvníci stáhnout v plné kvalitě na lokální disk, a které lze přehrát pouze v rámci profilu.



Součástí projektu bude v budoucnu též prodejna. BandZone team se tak brzy interpretům kompletně postará o distribuci jejich disků, triček atd. V této formě je BandZone unikátním projektem na českém internetu. Jeho ambice dokládají i zahraniční servery s podobným zaměřením, neboť zažívají boom srovnatelný s příchodem prvních peer-to-peer systémů na stahování mp3. Unikátní je také díky velmi dobré komunikaci s interprety a návštěvníky serveru.

Více na stránkách www.bandzone.cz

zavřít