Bob Dylan a Jack White nahráli písně Hanka Williamse

Vydáno 09.08.2011 | autor: redakce

Bob Dylan, Jack White, Norah Jones nebo Sheryl Crow nahráli dosud nezveřejněné písně legendárního country zpěváka Hanka Williamse. Ty byly po jeho smrti nalezeny mezi jeho osobními věcmi. Album by mělo vyjít 3. října.

Bob Dylan a Jack White nahráli písně Hanka Williamse Bob Dylan a Jack White nahráli písně Hanka Williamse

bob-dylanAlbum ponese název The Lost Notebooks Of Hank Williams. Přesně to bude také obsahovat. Úryvky jeho textů a nápady  uchovával ve svém koženém kufříku. Po jeho smrti v roce 1953 byly nalezeny. Hank Williams zemřel v pouhých 29 letech.

Hank Williams bývá označován za jednoho z nejvýznamnějších amerických country zpěváků. Během svého krátkého života vydal na 35 singlů, pět z nich vyšlo po jeho smrti. O skutečné příčině jeho smrti se stále spekuluje, verzí je několik. Pravděpodobně zemřel ve svém Cadillacu během cesty do Cantonu v Ohiu, kde měl odehrát koncert. 

Kompilace bude obsahovat celkem dvanáct skladeb. Mezi nejznámnějšími interprety je například Bob Dylan, Norah Jones, Jack White, Jakob Dylan, Lucinda Williams, Vince Gill, Alan Jackson, Patty Loveless, Merle Haggard a Levon Helm.

Nahrávka The Lost Notebooks Of Hank Williams by měla vyjít 3. října.


Text: kofo 


hankwilliams_hp

 

 

zavřít