SOUTĚŽ TIME BANDS CUP V CÍLOVÉ ROVINCE

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Evropská hudební soutěž TIME BANDS CUP 2005 se významnou měrou podílí na propagaci amatérské a poloamatérské scény. Vítěz klání bude znám již 11.6., kdy v klubu Abaton proběhne finále a galavečer za účasti Precedens, Garage nebo Visacího zámku.

SOUTĚŽ TIME BANDS CUP V CÍLOVÉ ROVINCE SOUTĚŽ TIME BANDS CUP V CÍLOVÉ ROVINCE

Základní myšlenkou organizátora soutěže Time Bands Cup (TBC) Teodora Korna bylo vytvořit efektivní mechanizmus prezentace kapel a zároveň jejich selekce. Na kvalitu prvního ročníku dohlížela po celou dobu soutěže odborná porota, složená ze tří osobností různě spojených se světem klubového hraní.

Krom klasického vyřazovacího trojkoncertu, z něhož vždy jedna kapela postoupila do finále, je velkou motivací pro zúčastněné kapely i srovnání s konkurencí - tedy skupinami z Evropské unie. Velkým lákadlem jsou i zajímavé ceny. Ve hře je kupříkladu štědrých 80, 60, respektive 40 hodin v nahrávacím studiu, roční kontrakt s pořádající agenturou Time Bands Art, elektrická kytara, slevové poukázky na nákup v prodejně hudebnin a jiné věcné ceny.

Téměř celoroční bitva začala 9. září 2004 v pražském klubu Batalion. Do 30. dubna 2005 se v klubech Batalion, Guru, 007 a Vagon utkalo 50 kapel, z nichž vzešlo 16 semifinalistů. Dramaturgie soutěže nepředpokládala konkrétní žánrové vymezení, nicméně drtivá většina přihlášených, posléze soutěžících byla stylově nejblíže k rocku. 14. a 21. května ve vyhlášeném klubu Vagon na Národní třídě v centru Prahy proběhly dva semifniálové večery, z každého postoupily do velkého finále dvě kapely.

Výsledky 1. semifinále:
For Sale (crossover, SK)
Supersonic (rock, HU)

Postupující z 2. semifinále:
Checkpoint (nu-metal, CZ)
S'N'C ("rockoví písničkáři", CZ).

Kromě vzácných hostů z řad prvoligových kapel (Firestorm, Echt!, Už jsme doma, atd.) si v rámci finálového galavečera zahrají i SAD (celkový vítěz nultého ročníku TBC 2004), SCHLAK (vítěz nultého ročníku TBC 2004 v kategorii "divácká kapela") a JO-ANN, loňský vítěz celostátní soutěže ROCK 5 P.

Přijďte 11.6. podpořit své favority v jejich cestě za splněním muzikantských snů!!!




www.timebands.com

zavřít