Toyen zahrají již dnes v Akropoli, v roli předskokanů The Linings

Vydáno 23.09.2011 | autor: redakce

Toyen je historicky první česká skupina, která se objevila ve vysílání MTV. Kapela se také představila coby předskokan Depeche Mode při Devotion Tour 1993. V průběhu roku 2009 se kapela Toyen dala v původním složení spontánně dohromady a v současné době připravuje materiál na nové album. Před Toyen vystoupí v Paláci Akropolis benešovští The Linings.

Toyen zahrají již dnes v Akropoli, v roli předskokanů The Linings Toyen zahrají již dnes v Akropoli, v roli předskokanů The Linings

toyenDlouhých 19 let trvalo, než se legendární pražská kapela Toyen opět vrátila na koncertní pódia. Je historicky první českou skupinou, která se objevila ve vysílání MTV. Vystupovala v klubu CBGB v dobách jeho největší slávy, nebo si zahrála jako předskokan Depeche Mode při Devotion Tour 1993. Nyní se Toyen vrací na koncertní pódia, a to tuto sobotu 24. září do pražského Paláce Akropolis.

Sobotní vystoupení sice nebude prvním po dlouhé pauze, letos na jaře již stihli Toyen první koncert v kladenském AutoDaFé, avšak půjde o první ryze pražskou show.

Kapela Toyen momentálně pracuje na nových skladbách a intenzivně zkouší. V brzké době se můžeme těšit i na nový materiál.

Jako předkapelu si vybrali nováčky české hudební scény The Linings. Tím pokračují ve své tradici, Toyen si totiž jako předskokany vždy vybírali mladé české kapely, které jim přišly zajímavé. V minulosti to byli například Ecstasy of Saint Theresa nebo Sebastians. Benešovské trio The Linings se po úspěšném festivalovém létě vrací do klubů a chystá nové písně pro další EP.

Vstupenky jsou k dostání za 190 korun na pokladně Paláce Akropolis, koncert začíná v 19: 30.

 

Text: TZ, kofo 

zavřít