Stimul festival již dnes, vyvrcholí DJským setem Peaches

Vydáno 30.09.2011 | autor: redakce

Stimul festival se již nadobro usadil v Divadle Archa, nyní však přichází s novinkou. Stimul se totiž spojil s Českým rozhlasem - Radiem Wave a tak tentokrát nabídne víc než jen hudbu. Celodenní program plný workshopů, přednášek a projekcí završí večerní koncerty zahraničních hvězd různých alternativních žánrů, přijede například slavná elektronická provokatérka Peaches, se kterou jsme pořídili krátký rozhovor.

Stimul festival již dnes, vyvrcholí DJským setem Peaches Stimul festival již dnes, vyvrcholí DJským setem Peaches

peachesHudební program celého dne bude opravdu pestrou hostinou. Vystoupí alternativní hip hopeři Shabazz Palaces, kteří jsou vedlejším projektem Ishmaela „Butterfly“ Butlera z respektovaných Digable Planets. Milovníci syntezátorů si přijdou na své s hvězdami aktuální vlny tzv. hypnagogického popu Emeralds. Svůj potemnělý post-punk představí The City Kill z Dánska a do tajů zvuku klasického nástroje nás zasvětí islandská violoncellistka Hildur Gudnadóttir. Na závěr ale všechny roztančí DJ set elektronické superstar Peaches.

Peaches je právem titulována mnohými médii jako provokatérka. Ve svých textech je ironicky dvojsmyslná, na pódiu šokuje. Ten, kdo viděl její koncert před dvěma lety v pražském Divadle Archa, jistě potvrdí, že Peaches je navíc perfekcionistka. Nyní se do Archy vrací v roli DJky. Její vystoupení bude součástí Radio Wave Stimul Festivalu, který se uskuteční již dnes.

Na co se momentálně nejvíc soustředíš?
Zrovna teď mám rozpracovaných mnoho různých projektů. Začínám produkovat album taiwanské holčičí skupiny, která si říká Go Chic! Také se učím zpěv partu Orfea v Monteverdiho opeře Orfeo, která bude uvedena v Berlíně na jaře příštího roku. Zároveň se soustředím na přípravu nových songů pro moje připravované album. O víkendech si navíc užívám DJingu.

Často vystupuješ v Berlíně, čím je pro tebe výjimečný?
V Berlíně žiju posledních jedenáct let. Cítím se tu jako doma.

Loni jsi uvedla operu k oslavě deseti let od tvého debutového alba, jaká je?
Peaches Does Herself je taková electro rocková opera, kterou jsem sama napsala, režírovala a také v ní hraji hlavní roli. Je to plnohodnotná opera s použitím mých písní, která vypravuje omém životě.

Vystoupí s tebou v sobotu ještě někdo, například MC?
Já jsem DJ, já jsem MC, já jsem tanečník. Já jsem párty "vše v jednom".

Vstupenky v den konání na pokladně Divadla Archa za 350 korun.



Text: TZ, kofo

zavřít