Lenny Kravitz: rekapitulace jeho úspěšné kariéry

Vydáno 17.10.2011 | autor: redakce

Lenny Kravitz se narodil 26. května 1964 a za svou kariéru vydal devět řadových desek a jeden veleúspěšný výběr hitů. V České republice vystupoval už čtyřikrát a popáté zahraje 15. listopadu v pražské O2 Aréně.

Lenny Kravitz: rekapitulace jeho úspěšné kariéry Lenny Kravitz: rekapitulace jeho úspěšné kariéry

lenny-kravitz-wallpaper

V roce 1989 Lenny vydal debut Let Love Rule a hned od začátku bylo jasné, že svět má další rockovou superstar. Dodnes Kravitz ukončuje koncerty titulní skladbou právě z této desky. Vždy při ní skočí do publika a prochází se mezi diváky. Další výbornou peckou na CD je skladba Mr. Cab Driver.



Druhá deska, jež nese jméno Mama Said, se zrodila v roce 1991 a obsahuje asi nejhezčí Kravitzovu milostnou baladu It Ain´t Over ´til It´s Over, kterou do svého repertoáru zařadila i francouzská herečka a zpěvačka Vanessa Paradis. Album propagoval i singl Always on the Run, ve kterém Lennymu sekunduje kytarista Slash.



Are You Gonna Go My Way je název třetí desky a zároveň největšího hitu Lennyho Kravitze. Charakteristický kytarový riff z roku 1993 funguje na posluchače i dnes. Na desce se prosadily i dvě balady - Believe a Heaven Help.



Rockově zní i Američanova nahrávka Circus z roku 1995. Největším hitem z ní je asi otvírák Rock and Roll Is Dead. Deska však obsahuje skvělé skladby, které se trháky bohužel nestaly. Velmi zdařilé jsou God Is Love a Magdalene.



V roce 1998 nahrál Lenny páté studiové album 5, které přineslo další velký hit Fly Away. Ten funguje na posluchače podobně jako Are You Gonna Go My Way. Velmi oblíbenou se stala i píseň I Belong To You a coververze American Woman, která vyšla na reedici desky. Navíc krátce po vydání Lenny ostříhal své pěstěné dready a výrazně tak změnil image.



Rok 2000 byl pro Lennyho asi nejúspěšnější. Vydal kompilací hitů Greatest Hits, která nemohla chybět v žádném obýváků. Jedinou novou skladbou, která se na CD objevila, byla balada Again. I ta se stala velmi úspěšnou.



Jen o rok později spatřila světlo světa deska Lenny, z níž se nejvíce hrála středně rychlá Stillness of Heart a rocková vypalovačka Dig In.



Baptism je Američanova sedmá deska, jež je datována k roku 2004. Propagovaly ji rockové hity Where We Are Runnin´? a California. Baptism přineslo ve skladbě Storm i první spolupráci s rapperem Jay-Z. Milovníci zamilovaných písní si oblíbili track Calling All Angels.



Rok 2008 byl rokem revoluce lásky, protože Lenny představil světu album It Is Time for a Love Revolution. V rámci turné k desce muzikant hned dvakrát zahrál v Česku. Double vystoupení zahájil v Praze a po roce se vrátil do Brna. Největším hitem desky je I´ll Be Waiting.



Letos v srpnu Lenny vypustil do světa novinku Black and White America, jež oslavuje muziku, jakou Kravitz poslouchal jako dítě. Deska sice postrádá jednoznačný hit, ale je plná funky rytmů. Singlem se stala píseň Stand, ale v naší recenzi jsme vypíchli skladbu Super Love. V písni Boongie Drop si Američan zopakoval spolupráci s Jay-Z.



dm 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít