Gipsy Kings již zítra vystoupí v Brně, slibují nové skladby

Vydáno 20.10.2011 | autor: redakce

Francouzská formace Gipsy Kings, která již zítra 21. října vystoupí v brněnské hale Rondo, nabídne publiku kromě osvědčených hitů také několik nových skladeb. Tito temperamentní muzikanti právě před pár dny dokončili nahrávání svého nového alba.

Gipsy Kings již zítra vystoupí v Brně, slibují nové skladby Gipsy Kings již zítra vystoupí v Brně, slibují nové skladby


gipsykingsgipsy_kings_50Nahrávka by měla vyjít v příštím roce a už nyní je možné také v tuzemském éteru zaslechnout první, velmi příjemný singl Samba Samba.

Gipsy Kings se vracejí do České republiky po čtyřech letech. Jejich jediný český koncert se uskuteční právě v Brně. Desetičlenná kapela s sebou přiveze nejen největší hity své dvacetileté kariéry, nové skladby a speciální videoprojekce, ale rovněž několik překvapení určených speciálně českému publiku. Během zhruba dvouhodinové show si přijdou na své milovníci mistrné cikánské hry na strunné nástroje, rumba flamenco stylu s občasnými experimenty, například s tradičním peruánským nástrojem charango. Tančit se bude vlastně celý večer: díky live produkci DJ´s dvojice Eddy Koky a Willy už hodinu před koncertem i hodinu po jeho skončení. Hala se otevírá v 18.00.

Gipsy Kings jsou ve svém žánru legendou a patří k nejúspěšnějším jihoevropským skupinám. Jejich hudba vychází z flamenca a romské melodiky - světovou popularitu však kapele zajistilo originální, popové provedení autorských písní. Kdo by neznal hity jako Bamboleo, Volare či Baila Me. Za svoji kariéru prodali Gipsy Kings více než 20 miliónů alb, natočili dva hudební filmy a v dalších filmech zněla jejich hudba (např. v kultovním snímku Big Lebowski). Mají na svém kontě i hudbu k muzikálu Zorro, který je od roku 2008 uváděn na muzikálových scénách ve Velké Británii, Izraeli, Francii, Rusku, Brazílii a Holandsku.

Kapelu tvoří bratři Reyesové (Nicolas, Canut, Paul, Patchai, Andre) a Baliardové (Tonino, Paco, Diego), potomci španělských cikánských rodin, které uprchly na jih Francie během španělské občanské války. Jose Reyes, otec bratrů Reyesových, byl slavným zpěvákem flamenca; zpíval s kytaristou Manitas de Plata a mezi jeho obdivovatele patřil např. John Steinbeck, Charlie Chaplin, Pablo Picasso, Miles Davis či Salvador Dalí.

Za svou více než dvacetiletou kariéru vydali neuvěřitelných 18 alb včetně výběrů největších hitů. 



zdroj: TZ, map 
zavřít