LIVE: Within Temptation naladili publikum v Praze do hororové nálady

Vydáno 24.10.2011 | autor: redakce

Within Temptation po skoro čtyřech letech zase v Praze. A zážitek to byl. The Unforgiving Tour, které začalo 10. 8. v Budapešti a skončí 14. 12. v Moskvě a je prakticky všude vyprodané, si udělalo zastávku také v Praze. Původně plánovaný KD Vltavská kvůli velkému zájmu nestačil a tak se koncert přesunul do větší Incheba arény na pražském výstavišti.

LIVE: Within Temptation naladili publikum v Praze do hororové nálady LIVE: Within Temptation naladili publikum v Praze do hororové nálady

03_within_temptation
Už podle názvu turné se dalo předpokládat, že zazní písničky z nové desky The Unforgiving (vyšla letos na jaře). Při jejím poslechu doma se ani nechce moc věřit, že jde o kapelu, která je zařazována mezi gothic metalové, symphonic metalové a podobně metalové kapely. Spíš nějaký poprock nebo přinejlepším hardrock (nebo jiný rock). Ale naživo…

Naživo je to nářez. Viděl jsem DVD Black Symphony, záznam z jejich dřívějšího turné a tak jsem čekal, že to nebude jen tak nějaká diskotéka. Realita ovšem má očekávání překonala. Písničky, které ze sluchátek znějí téměř popově (možná nemám zrovna kvalitní sluchátka), se v hale proměnily na hutné songy, kde kytary a basa tvrdí muziku. Videoprojekce, světelná show a parádní hlas Sharon den Adel způsobily, že ty dvě hodiny, které jejich vystoupení trvalo, utekly hrozně rychle, ani nohy nestačily začít bolet.

02_within_temptationKoncert začal ve 20:00 předkapelou Triggerfinger z Belgie. Hráli 45 minut a žádný hluboký zážitek ve mně nezanechali. Ve 21:15 se v hale setmělo a začalo to dunět. Nejdřív šel na hodně širokém plátně krátký tříminutový film Mother Maiden, který je součástí show a který každého naladí do té správné, černé, hororové nálady. A pak to začalo. Jedna skladba za druhou, žádné zbytečné řeči, jen hudba a hudba. První promluvu měla Sharon, které to mimochodem hrozně slušelo, až po čtvrté písničce a to vlastně jen obligátní "Hello Prague!“. Celkem zaznělo 16 skladeb včetně tří přídavků a ještě jeden film Sinéad. Within Temptation zahráli prakticky celou desku The Unforgiving a přidali hity z dříve vydaných desek, jako Stand My Ground, Mother Earth, What Have You Done nebo Angels.

Moc pěkný koncert a doufejme, že se u nás Within Temptation zase brzo ukážou.



text: Petr Zikeš, foto: Angelika Špicarová

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít