Vladimír Merta a Hromosvod vyrážejí na společné turné

Vydáno 03.11.2011 | autor: redakce

Vladimír Merta se připravuje na společné celorepublikové turné s pražskou skupinou Hromosvod. Šňůra bude trvat od listopadu až do jara příštího roku. Na koncertech klubového charakteru zahraje Vladimír Merta ve dvojici s Ondřejem Fenclem, poté se představí Hromosvod a na úplný závěr zahrají všichni společně.

Vladimír Merta a Hromosvod vyrážejí na společné turné Vladimír Merta a Hromosvod vyrážejí na společné turné

vladimir merta  ondrej fencl 1
Sérii koncertů po české republice zahájí dnešním koncertem v Benešově, koncepčněji se šňůra rozběhne od února příštího roku. Základem večerů budou na programu Mertovy skladby ze 70. a 80. let., jako například Chtít chytit vítr, Astrolog, Praha magická, Kocovina nebo Vzdálené výstřely.

„Ondřej Fencl mi napsal email, že by mi rád poslal desku Hromosvodu. Já na to: přijď dnes večer do Kaštanu, zahrajem si a je to! A bylo to," vzpomíná slavný písničkář na to, jak k jeho kontaktu s Hromosvodem došlo. „Hráli jsme bez zkoušení celou hodinu. To se může stát leda tak Dylanovi. Nebo mně." Vřele přijatý koncert pak vyústil do dlouhodobější spolupráce a posléze i do plné kooperace s Hromosvodem.

Svou poslední studiovou nahrávku nazvanou Ponorná řeka Vladimír Merta vydal koncem června.

>>> Kupte si album za zvýhodněnou cenu v našem e-shopu. <<<

Aktuálně potvrzené termíny turné:

4.11. Benešov, Atlas Music club
19.11. Trutnov, chata Webrovka (festival)
6.2. Praha, Malostranská beseda
16.2. Kladno, Dundee Jam
21.2. Karlovy vary, Paderewski
20.4. Újezd nad lesy, KD

ks

zavřít