Wanastowi Vjecy vydávají ve čtyřčlenné sestavě novinku Letíme na Wenuši

Vydáno 11.11.2011 | autor: redakce

Wanastowi Vjecy se stali poprvé za svou historii čtyřčlennou kapelou. V obměněné sestavě teď vydávají comebackové album Letíme na Wenuši. Na jaře je představí na turné, které bude čítat 18 zastávek. Letíme na Wenuši míří do prodejen už 17. listopadu.

Wanastowi Vjecy vydávají ve čtyřčlenné sestavě novinku Letíme na Wenuši Wanastowi Vjecy vydávají ve čtyřčlenné sestavě novinku Letíme na Wenuši

wanastovkyWanastowi Vjecy vydávají nové řadové album. To je výjimečné tím, že Wanastowky poprvé vystupují jako čtyřčlenná kapela, nejde o „studiový“ projekt dvou členů. Skupinu loni opustil zakládající člen P.B.CH., který se dle vlastních slov chce soustředit na své projekty a filmovou muziku. Do kapely se vrátily dvě postavy z jejího asi nejlepšího období, počátku 90. let - Štěpán Smetáček a Radek Havlíček, kteří doplnili Roberta Kodyma a Tomáše Varteckého.

Album Letíme na Wenuši vznikalo kolektivně od loňského podzimu. Kapela strávila září a říjen ve studiu SONO na Nouzově, kde desku nahrála. Spoluproducentem tohoto nosiče je opětovně Pavel Karlík.

Nahrávka obsahuje deset zbrusu nových skladeb, z nichž jedna je cover verzí punkové pecky Ca plane pour moi, kterou v originále zpíval Plastic Bertrand. Další zajímavostí je, že jednu ze skladeb (Sběratel polibků) napsal a nazpíval Tomáš Vartecký a na basu si v jedné písni zahrál jako speciální host Doug Wimbish z Living Colour. Vokálním partům své hlasivky propůjčily Anna K a Lenka Dusilová.

Autorem fotografií k Letíme na Wenuši je František Ortmann. Obal graficky vymazlil Martin Zhouf.

CD Letíme na Wenuši vychází 17. listopadu.

Wanastowi Vjecy - ukázky písní z alba Letíme na Wenuši (Veronika, Letíme na Wenuši, Elektrický kytaristi, Korálky z karneolu a Kulomet)



 Text: TZ, kofo

zavřít