Zástupce labelu Ninja Tune Fink přiveze do Prahy novou desku

Vydáno 14.11.2011 | autor: redakce

Fin Greenall tvoří muziku víc jak deset let pod pseudonymem Fink. V létě vydal svou pátou desku Perfect Darkness prostřednictvím známého nezávislého labelu Ninja Tune. Po období triphopu a downtempa zakotvil u folku. Už 17. listopadu předvede svoje písničkářství v pražské MeetFactory.

Zástupce labelu Ninja Tune Fink přiveze do Prahy novou desku Zástupce labelu Ninja Tune Fink přiveze do Prahy novou desku

fink2Možná si říkáte - folk na Ninja Tune? A ne ledajaký. Hudební experimentátor Greenall hudebně dozrál. Od triphopových začátků přes downtempové nálady se postupně přerodil v písničkáře první úrovně. Dva roky od vřele přijaté Sort of Revolution vydal v létě už pátou desku Perfect Darkness. Na ní zúročil (spíš tušenou než přiznanou) elektronickou minulost, i zkušenosti s dubovým vedlejším projektemSideshow a výsledkem je perfektně temná směs blues, folku a dubu.

Přečtěte si recenzi na jeho pátou řadovku Perfect Darkness.

Po krátkém letním turné se na podzim vrací v plné síle i s doprovodnou kapelou. Jejich premiérový pražský koncert připadne na Den boje za svobodu a demokracii, tedy čtvrtek 17. listopadu v MeetFactory.

Koncert je částečně k sezení, kapacita je proto limitována. Vstupenky v ceně 440 korun (sezení, řady 1-6), 340 korun (sezení, řady 7-15) nebo 290 korun (stání po stranách) jsou k dostání v sítích TicketportalTicketproTicketstream, nebo v balíčku s deskou a trikem na stránkách Finka.


 

Text: TZ, kofo
zavřít