GULO ČAR - ODKLAD ALBA A TV DOKUMENT

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Kvůli vytíženosti producenta Douga Wimbishe dojde k odkladu vydání alba Gulo Čar, které bude dle všech zúčastněných opravdovou událostí. Nejen o natáčení se slavným členem Living Colour však bude dokument, který o kapele uvede ČT2 ve čtvrtek 22.9.

GULO ČAR - ODKLAD ALBA A TV DOKUMENT GULO ČAR - ODKLAD ALBA A TV DOKUMENT

Robert Plant zamíchal plány

Původně plánovaný termín vydání nového alba skupiny Gulo Čar, avizovaný na září 2005, musel být odložen. Důvodem je pracovní vytíženost producenta desky, amerického hudebníka Douga Wimbishe, známého z účinkování v sestavách kapel Living Colour, Jungle Funk, Head Fake, ale třeba i Little Axe. Tu poslední jmenovanou si pozval na společné turné letos v létě Robert Plant a právě kvůli angažmá před Plantem musel Doug odsunout svou návštěvu Prahy, kdy měl dokončit společně s kapelou ve studiu Sono práce na natáčení desky. Termín dokončení alba se tedy posouvá na konec září.

Kdo si počká...

„Vlastně už zbývá jen smíchat a zmasterovat všechno, co jsme natočili“, říká lídr kapely Vladimír Dirda. Nový termín vydání je posunut na druhý měsíc roku 2006. „Jsme přesvědčení, že se bude jednat o v tuzemsku výjimečně kvalitní a našlápnutou nahrávku a bylo by škoda ji dávat na trh těsně před Vánoci, kdy poptávka směřuje zejména k tuzemským popovým hvězdám“, říká Zbyněk Knobloch, ředitel vydavatelství Sony BMG.

Film a televize ve znamení Gulo Čar

Ti, kdo se těšili na novou desku již letos, nemusí být ale zklamáni. První ochutnávku z alba, skladbu Džas Dureder, budou moci slyšet ve filmu Petra Vachlera Doblba!, který si svou premiéru odbude v září tohoto roku. Dalším lákadlem je pak dokument České televize, která 22. září. uvede od 20 hod na svém kanálu ČT2 speciální hodinový dokument, zachycující celý průběh nahrávání alba pod taktovkou producenta Wimbishe. Tvůrci do něj zařadili také exkluzivní vystoupení kapely na festivalu United Islands of Prague, kterého se výjimečně Doug Wimbish účastnil jako host a spoluhráč kapely.

Repríza dokumentu je naplánována na pondělí 26.9. ve 23:45.

www.gulocar.com

zavřít