Co vyjde v prosinci 2011: přehled novinek

Vydáno 04.12.2011 | autor: redakce

Předvánoční čas přímo vybízí k vydávání reedic, kompilací a koncertních záznamů. Letos se jich opět sešlo požehnaně, ale objevila se i řadová alba. Svoje nové dílo tak představuje například Rytmus, Tina nebo američtí Korn.

Co vyjde v prosinci 2011: přehled novinek Co vyjde v prosinci 2011: přehled novinek

rytmus_fenomen_2011Rytmus: Fenomen
Kontroverzní slovenský hiphoper vydává novinku Fenomen. Najdete na ní 11 skladeb, na kterých s Rytmusem spolupracovali například Mad Skill nebo Tomi Popovič, který je známý i svojí spoluprácí s Darou Rolins.







tinaTina: S.E.X.Y.
I další novinka pochází z dílny našich slovenských sousedů. R´n´B zpěvačka a moderátorka Česko-slovenské Superstar Tina přichází s novinkou S.E.X.Y. A také ona zapojila do spolupráce Tomiho Popoviče. Tina si navíc album sama otextovala a zprodukovala.






shakiraShakira: Live From Paris (DVD)
Shakira strávila víc jak rok na turné, což už stojí za pořádný záznam. Loni v prosinci vystoupila i v Paříži, odkud pochází tento záznam. Na CD je devatenáct songů, na DVD dvacet a navíc se v bonusu můžete podívat do zákulisí koncertu.







amy_winehouse_-_lioness_-_hidden_treasuresAmy Winehouse:
Lioness: Hidden Treasures
Kolekce dvanácti písní obsahuje starší, doposud nikdy nevydané skladby, alternativní verze již existujících písní a samozřejmě také i nové písničky, které zpěvačka pro novou desku připravovala. Celý koncept alba dali dohromady její blízcí přátelé Mark Ronson a Salaam Remi a rodina zpěvačky.






1320756514_korn_the_path_of_totalityKorn: The Path Of Totality
Na jubilejní desáté řadovce se doteď nu-metaloví Korn spojili výhradně s dubstepovými producenty. Skrillex participuje hned na třech věcech včetně prvního singluGet Up. Nizozemští Noisia mají taky tři tracky, DownlinkExcision produkují shodně dva songy. Na seznamu nechybí ani Feed MeKill The Noise. Tenhle výčet jmen dělá celkem dojem, pokud tedy nejste ortodoxní příznivec "starých" Korn.





rammsRammstein: Made In Germany 1995-2011
Album Rammstein vyjde hned ve třech formátech.Ten standardní bude obsahovat pouze jeden disk, na kterém najdeme patnáct největších hitů kapely a novinku s názvem Mein Land. Světová premiéra klipu k této písni, který Rammstein natáčeli pod dohledem švédského kontroverzního režiséra Jonase Åkerlunda v květnu v Malibu,






bestivalThe Cure: The Cure: Bestival Live 2011
The Cure s Robertem Smithem vydávají záznam živého koncertu na 2CD. Záznam obsahuje hodinu a půl živého hraní, najdete na něm třicet dva největších hitů včetně Boys Don´t Cry, Friday I´m In Love nebo Lullaby.







theroots_undun_cover_6001Roots: Undun
Album Undun vypráví příběh polo-fiktivní postavy jménem Redford Stephen, který si pro život vybere dráhu zločinu. Deska představuje umělce jako Aaron Livingston, Big KRIT, Phonte, Dice Raw, porno, TruckNorth, Bilal. Mnozí z nich už s Roots v minulosti spolupracovali.






stage-whisper-charlotte-gainsbourg.jpg-largeCharlotte Gainsbourg:  Stage Whisper
Zpívající herečka vydává double LP Stage Whisper. Na prvním je kolekce záznamů z živého hrají a covery Boba Dylana, na druhém se nachází nevydané studiové nahrávky chystané pro album IRM, včetně tracku, který přímo pro Charlotte napsal Beck.






scorpScorpions: Get Your Sting And Blackout Live 2011 In 3D
Aby nebylo živáků málo, přihřáli si polívčičku i němečtí Scorpions. Záznam byl natočen 15. dubna v Německu a obsahuje 21 tracků, včetné oblíbených hitů kapely. Záznam se dá navíc shlédnout ve 3D.







smashing-pumpkins-siamese-dreamSmashing Pumpkins: Gish, Siamese Dream 
„Dýně“ před pár dny vystoupily po třech letech v Praze, kde představili projekt Teargarden by Kaleidoscope. Nyní vydávají re-edice svých prvních dvou alb Gish a Siamese Dream.







neworderNew Order: The Lost Sirens
Na minialbu The Lost Sirens naleznete osm zbrusu nových tracků od New Order. Ty byly nahrány už v době příprav jejich zatím posledního řadového alba Waiting For The Sirens Call. The Lost Sirens bylo nahráno v letech 2003 – 2004.






text: map

rytmus_fenomen_2011  kopie
zavřít