HEAD FAKE NA GROOVE NIGHTS V ROXY

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Rytmika Living Colour Doug Wimbish a Will Calhoun se vrací po dvou letech s klubovým vystoupení HEAD FAKE SOUND SYSTEM. Koncert se odehraje 20.11. v Roxy v Praze.

HEAD FAKE NA GROOVE NIGHTS V ROXY HEAD FAKE NA GROOVE NIGHTS V ROXY

HEAD FAKE Sound system (US) feat: Doug Wimbish, Will Calhoun (Living Colour)
Special guests: Pavel Dirda (Gulo Čar), Ni (Cherry Hill)
Afterparty: dj. Maceo + dj. Mikuláš
20.11. 2005 ROXY (Dlouhá 33, Praha 1) start: 19 hod

Koncert Head Fake Sound System zahajuje řadu tzv. groove nights, které se budou od listopadu konat jednou měsíčně v Roxy. Smyslem akce je propojení vysoce kvalitní, výjimečné hudební show s večerem plným divokého tance. Kdo se chce nechat inspirovat po hudební stránce neuvěřitelnými instrumentálními výkony hudebníků, bude jistě spokojen. Kdo se chce dobře pobavit, zatančit a přijmout energii vysílanou skrz groove z podia, najde na akcích také svůj prostor.



Ne náhodou bude jako první akce vystoupení amerického projektu Head Fake. Kvalitu a naléhavost projektu Headfake Soundsystem dokazuje i fakt, že to bylo právě na koncertě tohoto srostlého dua v roce 1999 v New Yorském klubu, kde se dali Living Colour po přestávce opět dohromady. Head Fake je oproti Living Colour daleko více elektronickým projektem. Doug s Willem v něm mísí elektronické samply, smyčky, beaty s živými groovy a vlastní instrumentální dovedností.

Oba členové Head Fake mají za sebou několik úspěšných návštěv České republiky. Jsou nerozlučnou rytmickou dvojicí, která se v Praze představila již v devadesátých letech s projektem Jungle Funk. Po delší odmlce se vrátili na podzim 2003 a to hned dvakrát. Nejprve vyprodali pražský Lucerna bar se svou nejslavnější formací LIVING COLOUR, ale pak ho naplnili dva měsíce poté s projektem HEAD FAKE, který přivážejí opět nyní do Roxy. Kdo koncerty v Lucerna baru zažil, zcela jistě si tento opět nenechá ujít.

Za zmínku také stojí někteří hosté koncertu, kteří logicky navazují na předchozí návštěvy Douga a Willa v ČR. “Když jsme hráli v Praze s Living Colour, jeden z našich techniků a současně i newyorský rapper Eric překvapen Vaším skvělým městem Prahou, se rozhodl že zůstává. Založil si tam hip-hopovou kapelu a my se těšíme, že se s ním potkáme v Roxy. Přijde si zarapovat jednu dvě věci“, komentuje Calhoun komentuje účast Erica, který vystupuje v Praze pod pseudonymem Ni s kapelou Cherry Hill. Cherry Hill slaví v současné době první úspěchy s debutovým albem.

„Při spolupráci s Gulo Čar jsem zjistil, že Pavel Dirda, klávesista a skladatel většiny repertoáru kapely, je doslova genius. Pozvali jsme ho letos a nahrál s námi novou desku Head Fake, která vyjde v příštím roce. Zahrát si s Pavlem je pro nás potěšením. Také si dáme tak jednu, dvě věci společně“, vysvětluje Wimbish účast Pavla na koncertě v Roxy.

Návštěvníci groove party nemusí mít strach, že vše skončí s 10. hodinou večerní. Po skončení hlavního programu přijde na řadu funky jízda s djs Maceem a Mikulášem.

zavřít