Myslím, že stojíme za prd, říká Dave Grohl z Foo Fighters

Vydáno 12.01.2012 | autor: redakce

Dave Grohl se nechal slyšet, že podle jeho názoru on a jeho kapela Foo Fighters za moc nestojí. Stále si prý připadá jak v začátcích kariéry.

Myslím, že stojíme za prd, říká Dave Grohl z Foo Fighters Myslím, že stojíme za prd, říká Dave Grohl z Foo Fighters


Foo_Fighters_025Frontman Foo Fighters uvedl, že jsou velmi jednoduchá kapela, a tak si prý stále připadá jako těch pět moulů, kteří stáli u zrodu skupiny. „Musíte pochopit, že jsme velmi jednoduchá skupina. Myslíme si, že za moc nestojíme, a tak se velmi tvrdě snažíme dělat dobré nahrávky a cvičíme. Určitě se necítíme jako největší a nejlepší skupina na světě. Pořád si připadáme, jako bychom byli ti samí moulové a jako by se za těch 17 let nic nezměnilo," řekl Grohl.

Dále dodal, že loňský rok byl ten nejlepší v celém jeho životě. „Byl dobrý, rok 2011 byl pro mě opravdu dobrý," pochvaloval si Grohl. „Byl jsem na silvestrovské party a někdo se mě zeptal, jaký jsem měl rok. Odpověděl jsem upřímně, že rok 2011 byl ten nejlepší v celém mém životě. A stále si to myslím."

Bývalý bubeník legendární Nirvany dále uvedl, že podle jeho názoru ke rocková muzika dnes přehlížená. „Nemyslím si, že s rockem je něco špatně. Je jen přehlížený. Právě teď pro něj není vhodné hudební klima, na rozdíl od roku 1991, kdy Nirvana začínala," vysvětlil zpěvák.

„Pozdní 80. léta byla plná přeprodukovaného popu a děcka se neměla čeho chytit. Stejně tak jim nic neříkaly vlasaté metalové kapely zpívající o striptérkách v limuzíně na Sunset Boulevard. Kdo se s tím může ztotožnit? Pak tu bylo pár nesmyslných popových zpěvaček. Muzika byla nudná. A najednou se objevilo několik špinavých kapel a rock and roll zase začal být něčím velkým. A já cítím, že se to stane zase. Něco musí přijít. Přece tu do konce našich životů nemůžou být jen televizní pěvecké soutěže," dodal frontman Foo Fighters.

Kapela nedávno potvrdila, že se pomalu chystá opět do studia. V loňském roce vydala album Wasting Light a nedávno se Grohl vyjádřil, že začínají pracovat na novém materiálu pro příští desku.

Foo Fighters jsou nominováni v šesti kategoriích včetně Alba roku na Grammy. Slavnostní udílení cen proběhne 12. února v Los Angeles. 



text: map, foto: archiv 

dejv
zavřít