Mars Volta se po čtyřech letech hlásí o slovo albem Noctourniquet

Vydáno 20.01.2012 | autor: redakce

Texaští rockeři vydají koncem března šestou studiovku Noctourniquet, se kterou se pokusí navázat na úspěch předchozí řadovky The Bedlam In Goliath, s níž bodovali na Grammy.

Mars Volta se po čtyřech letech hlásí o slovo albem Noctourniquet Mars Volta se po čtyřech letech hlásí o slovo albem Noctourniquet

the.mars.voltaNovinka vznikala pro The Mars Volta tradičním způsobem, tedy Omar Rodríguez-López a Cedric Bixler-Zavala v úloze autorů a Rodríguez-López rovněž jako producent.

Podobně jako u předchozích nahrávek The Mars Volta jsou Bixler-Zavalovy texty dobrodružnou výpravou do protagonistova vnitřního světa, tentokrát inspirovanou podněty, jako jsou britští alternativní rockeři z 80. let The Godfathers, zombie figura z komiksového Supermana či Solomon Grundy z Batmana nebo řecký mýtus o Hyacintovi.

The Mars Volta prosluli alby De-Loused In The Comatorium (2003), Frances The Mute (2005) nebo The Bedlam In Goliath (2008), obsahujícího Wax Simulacta, vítězný song Grammy v kategorii Best Hard Rock Performance.

Kapelu mělo šanci vidět naživo i pražské publikum, v české metropoli zahrála v červenci 2008.



TZ,mp
zavřít