Mňága a Žďorp slaví 25 let, na desku si pozvali Wohnout, Skyline

Vydáno 20.02.2012 | autor: redakce

Mňága a Žďorp letos slaví čtvrtstoletí od svého vzniku. Přesně na Apríla, 1. dubna 2012, vydá kapela speciální kolekci svých písní, které pro tuhle příležitost přezpívali přední čeští a slovenští muzikanti. V pestré sestavě nechybí Kryštof, Tři sestry, Vypsaná fiXa, Tata Bojs, Xindl X, Prago Union, Tomáš Klus, NiceLand, Skyline, Už jsme doma, Monkey Business a další.

Mňága a Žďorp slaví 25 let, na desku si pozvali Wohnout, Skyline Mňága a Žďorp slaví 25 let, na desku si pozvali Wohnout, Skyline

mnaga2„Přemýšlel jsem, jak oslavit naše čtvrtstoletí – bestofek už jsme pár vydali, novou desku jsme ještě ani nezačali psát... Takže mě napadlo, dát s pomocí přátel do kupy album předělávek našich písniček," přibližuje zrod alba zpěvák Mňágy Petr Fiala. „Postupem času se z jednoho CD stalo 2CD plus DVD o vzniku kompilace. Umělců je kolem třiceti, takže pěkná mela při produkci. Každý má své drobné manýry a rituály. Například dovolat se Sifonovi z WWW je podle mě daleko těžší, než k telefonu sehnat Baracka Obamu," komentuje s úsměvem Fiala.

Pozvání k účasti na projektu přijali například Kryštof, Tři sestry, Vypsaná fiXa, Xindl X, Monkey Business, Wohnout, Už jsme doma, Sto zvířat, Tata Bojs, Prago Union, Michal Hrůza, Skyline, NiceLand, Tomáš Klus, Znouzectnost, Midi Lidi, Čechomor, Priessnitz, Slobodná Európa nebo Bratři Orffové.

 

„Nejvíc šla na dračku písnička Nejlíp jim bylo, tu chtěla předělat každá druhá kapela. Na Keltské noci si ji ale zamluvil Ing. Magor ze Tří sester," popisuje rozdělování songů Petr Fiala. Na albu nechybí největší hity Mňágy – Made in Valmez, I cesta může být cíl, Písnička pro tebe, Spaste svoje duše nebo Ne, teď ne! Stejně tak se na něm objeví i méně známé záležitosti. „Hodně mě překvapili Skyline, kteří předělali píseň (Je to) Nemožné, na tu už jsem úplně zapomněl... A stejně tak Vypsaná fiXa – ta sáhla po songu Hloupý a ztracený z desky Bajkonur," dodává Fiala.

Album vyjde 1. dubna 2012, stejný den před čtvrt stoletím Mňága a Žďorp vznikla. 



zdroj: TZ, map

 

zavřít