Majk Spirit, Dara Rolins, Desmod či Richard Müller ovládli Slávika

Vydáno 27.02.2012 | autor: redakce

Smršť nejrůznějších udílení hudebních cen je stále v plném proudu. O víkendu se rozdávaly sošky na Slovensku, kde proběhl slavnostní ceremoniál k cenám Zlatý Slávik. Na své si přišel Richard Müller, Dara Rolins, Tina nebo třeba Desmod.

Majk Spirit, Dara Rolins, Desmod či Richard Müller ovládli Slávika Majk Spirit, Dara Rolins, Desmod či Richard Müller ovládli Slávika


dara_tomi_videoRichard Müller, který na podzim loňského roku vydal nové album a odjel turné s Danem Bártou, ve kterém letos hodlá pokračovat, obhájil své vítězství z loňských let. Za sebou nechal Mira Žbirku a Petera Cmorika. Navíc se mu dostalo pocty vstoupil do Síně slávy. 

Zásadní změna nastala v kategorii Zpěvačka roku, kde slovenská r'n'b hvězda Tina sesadila z pomyslného trůnu Zuzanu Smatanovou, která zde kralovala několik let. Úspěch Tině přineslo album S.E.X.Y., které vydala loni na podzim a které nabídlo hit Si sám. Píseň, jež patřila na konci roku k nejhranějším skladbám ve slovenských rádiích, se rovněž ucházela o vítězství, v kategorii Hit roku byl ale úspěšnější duet Nebo Peklo Raj v podání Dary Rolins a Tomiho Popoviče. Třetí místo za Zpěvačku dostala Katarína Knechtová.

K žádnému překvapení naopak nedošlo na postu Kapela roku, Desmod si Slávika odnášeli už po šesté za sebou a porazili tak IMT Smile nebo Elán. Navíc získali také absolutního Slávika.

Na udílení cen zazářil i člen H16 Majk Spirit, který nedávno vydal svůj sólo debut Nový člověk. Stal se tak Objevem roku a také skladba Hip Hop má cenu za video.

Skokana roku ovlivnila soutěž Česko-Slovensko hledá Superstar 2, jejíž vítěz Lukáš Adamec zabodoval právě v této kategorii.

Během slavnostního večera, kterým provedli Jakub Prachař a Pyco, vystoupila řada hostů, mimo jiné například Majk Spirit s Nironicem, Desmod, Nightwork a další. Poctu Richardu Müllerovi zazpívaly Katarína Knechtová, Zuzana Smatanová a Zdenka Predná, v poslední sloce se k nim přidal i sám oceněný.

Jak vidno, slovenský Zlatý Slávik neustrnul tak úplně ve stojatých vodách normalizačního popu jako ten český. Myslíte si, že je slovenský hudební průmysl na lepší úrovni než náš?



text: map, foto: archiv

bez nzvu

 

zavřít