Adele vs. Michael Jackson: Trumfla krále popu v prodejnosti

Vydáno 28.02.2012 | autor: redakce

Adele se definitivně stává královnou prodejnosti alb, podařilo se jí trumfnout album Bad Michaela Jacksona ve Velké Británii.

Adele vs. Michael Jackson: Trumfla krále popu v prodejnosti Adele vs. Michael Jackson: Trumfla krále popu v prodejnosti


adele-456-021711Zpěvačka si minulý týden odnesla z předávání Brit Awards dvě sošky, na amerických Grammy byla ještě úspěšnější - do náruče sotva pobrala šest gramofonků. Úspěch slaví s deskou 21. která je osmým nejprodávanějším nosičem v historii Velké Británie, Prodejnost již přesáhla 4 miliony kousků.

Adele také není daleko od toho, trumfnout Brothers In Arms od Dire Straits a The Dark Side Of The Moon od Pink Foyd, které momentálně okupují šesté a sedmé místo. K triumfu jí chybí prodat "pouhých" 150 tisíc nosičů.

Prvních pět nejprodávanějších alb ve Velké Británii se už léta nemění. Číslo jedna jsou Queen a jejich Greatest Hits, následují je Beatles se Sgt Pepper's Lonely Heart's Club Band. Třetí je ABBA a Gold, čtvrté místo okupují Oasis s (Whats The Story) Morning Glory a Thriller Michaela Jacksona je pátý.

Adele nedávno uvedla, že v nejbližších týdnech zamíří do studia nahrávat novou desku, takže nebezpečí ztráty hlasu po operaci hlasivek je zřejmě už zažehnáno. 

Fanoušci prý ale už nemají čekat songy o rochodu a zklamání z lásky. "Chci konečně napsat veselou desku. A bát zamilovaná a být šťastná. A potom nevím, co budu dělat. Vdám se. Budu mít děti. Zasadím nějakou pěknou zeleninu," svěřila se zpěvačka.

map, foto: archiv

Kopie - adele-456-021711
zavřít