Sinéad O'Connor míří do Prahy, přiveze nové album

Vydáno 10.04.2012 | autor: redakce

Sinéad O'Connor vydala letos v únoru devátou nahrávku How About I Be Me (And You Be You)?. 20. června ji přiveze představit i do pražské Lucerny.

Sinéad O'Connor míří do Prahy, přiveze nové album Sinéad O'Connor míří do Prahy, přiveze nové album


Sinead_smallSinéad O'Connor nenávratně změnila obraz žen v populární hudbě, nastartovala vzpouru, která vedla cestu mnoha zpěvaček, a patří mezi nejvýraznější a kontroverzní hvězdy.

Sinead O' Conor je nezaměnitelná zpěvačka s hlasem, který láme srdce. Za její vzory bývali označováni Peter Gabriel, Kate Bush, Laurie Anderson a Patti Smith. Vyrostla v Dublinu, kde v r. 1985 začíná vystupovat v tamějších klubech (ovlivněna Bobem Dylanem). Brzy se přidává k místní skupině Ton Ton Mancoute. V r. 1986 jí vychází singl Heroine (ze soundtracku Captive). Zásadně na sebe upozorňuje v r. 1988, a to nejen holohlavou image, ale především hitem Mandinka a albem The Lion And The Cobra (1987).

V r. 1990 vydává velký hit Nothing Compares 2 U (původně napsal a zpíval Prince), který se vyšplhal na 1. místo anglické i americké hitparády. V té době debutuje také jako herečka (ve fi lmu Hush–A–Bye–Baby). Album I Do Not Want What I Haven´t Got (1990) znamená cenu Grammy.

V únoru tohoto roku Sinéad O'Connor vydala nové, v pořadí deváté, album s názvem How About I Be Me (And You Be You)?. Album produkoval její dlouhodobý spolupracovník John Reynolds a přináší deset písní, ve kterých se odráží časy minulé a blízké, plus její tradiční témata jako láska, zklamání, vykoupení se z hříchů, ale i vztek na současnost z její vlastní perspektivy. Všechny skladby jsou postaveny na syrovém a vášnivém hlasu Sinéad.

Na svém kontě má Sinéad spolupráci s umělci tak různorodými jako Peter Gabriel, Massive Attack, Asian Dub Foundation nebo The Chieftains. 

V České republice se Sinéad O'Connor představí počtvrté, do Prahy se pak vrací po patnácti letech od svého prvního vystoupení. Na koncertě v pražské Lucerně v doprovodu své kapely představí jak materiál z právě vydané novinky, tak i zásadní skladby své pětadvacetileté kariéry. 



map

Kopie (2) - Sinead_small

 

zavřít