Foo Fighters míří do Prahy, přivezou s sebou Wasting Light

Vydáno 27.04.2012 | autor: redakce

Foo Fighters konečně splní sen mnoha našim fanouškům. Jedna z nejpopulárnějších rockových kapel současnosti zavítá 15. srpna do Prahy, aby v O2 Areně odehrála historicky první koncert v Čechách. 

Foo Fighters míří do Prahy, přivezou s sebou Wasting Light Foo Fighters míří do Prahy, přivezou s sebou Wasting Light


ff__ok2894623_lrFoo Fighters přijedou do české metropole v rámci turné, na kterém propagují svoji poslední desku Wasting Light. Ta letos posbírala řadu ocenění včetně několika cen Grammy nebo Brit Awards. Zároveň se také stala nejprodávanějším nosičem hned na několika kontinentech.

Sedmé studiové album Foo Fighters Wasting Light vyšlo 12. dubna 2011. Na jeho nahrávání se podílela klasická sestava Foo Fighters, tedy Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shifl ett a Pat Smear.

Desku produkoval Butch Vig a mixoval Alan Moulder, bylo celé nahráno na analogovou magnetofonovou pásku u Davea Grohla v garáži jeho domu v San Fernando Valley v Kalifornii. Snad právě díky tomuto návratu ke kořenům, kdy nebyl použit žádný počítač ani software, natočila kapela pravděpodobně nejsilnější a nejucelenější desku za svou více než patnáctiletou kariéru.

Těžké je i vůbec určit konkrétní datum nebo příležitost, kdy se Foo Fighters vlastně dali dohromady, protože eponymní debutové album z roku 1995, které je dnes již klasikou, bylo sestaveno z podomácku nahrávaných skladeb, které vznikly převážně ještě v době, kdy byl Grohl členem Nirvany.

Jméno Foo Fighters vzniklo podle výrazu z druhé světové války označující neidentifikovaný létající předmět.Jejich vznik je tak trochu náhodou, po smrti Kurta Cobaina složil Dave Grohl z legrace píseň This Is a Call po níž se dala kapela dohromady.

Za 17 let svojí existence vyddali Foo Fighters celkem sedm alb a stejný počet DVD, z nichž poslední je loňský titul Back and Forth 



zdroj: TZ, map 

ff__ok2894623_lr  kopie
zavřít