STEREOLABORATOŘ OPĚT V PRAZE

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Francouzsko-anglická zvuková laboratoř STEREOLAB, snoubící elektroniku s kytarovými vlivy a půvabným zpěvem, do třetice předvede svoji bublavou magii v Praze. Tentokrát opět v Paláci Akropolis, a to ve středu 17.5.

STEREOLABORATOŘ OPĚT V PRAZE STEREOLABORATOŘ OPĚT V PRAZE

Spojení melodického popu éry Beatles s elektronickou avantgardou, anglickou kytarovou vynalézavostí a uhrančivostí francouzské zpěvačky. To a ještě mnohem více jsou Stereolab, kteří ovlivnili i takové velikány jako Sonic Youth (s těmi se tu kdysi na Brumlovce ukázali porvé) nebo Blur. Bohatá aranžmá si půjčují z bossa novy i filmové hudby a vytvářejí unikátní styl, kdy se nad strojově hypnotickým rytmem vznáší rajský zpěv.

Spin Magazine zařadil Stereolab mezi 50 nejvilnějších popových kapel, Independent píše: "Nikdo jiný nedokáže v popu udělat tak krásný a vzpružující crossover jako Stereolab," Guardian ji označuje za "nejvíce návykovou hudbu dneška." Během patnácti plodných let soustavné tvorby za sebou Stereolab zanechali úctyhodnou řádku alb, stali se synonymem hravé, vybroušené dokonalosti a zajistili si stálé členství v klubu rockových experimentátorů.






























Z bohaté diskografie připomeňme např. ceněný Emperor Tomato Ketchup (1996), elektronikou prosvícené Dots And Loops (1997) či dvojalbovou kolekci nahrávek z archívů BBC (2001). Zatím poslední položkou je aktuální limitované CD Fab Four Suture, o kterém jsme již v Reportu informovali. Stejně tak si čeští fanoušci dobře pamatují, že jeden ze singlů Stereolab dostal název Kybernetická Babička. Jedná se o poctu stejnojmennému animovanému filmu Jiřího Trnky z roku 1962. Hudební server Pitchfork v souvislosti s touto skladbou poznamenal, že jde o vynikající příklad toho, jak se Stereolab dokáží dívat do minulosti a přitom znít úžasně futuristicky.

Více info najdete na www.stereolab.co.uk, tu nejlepší zvukovou představu si můžete udělat již zítra, v 19:00 v pražském Paláci Akropolis.


zavřít